ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

«Καμια δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός από του μπάτσου και του βουλευτή»



tzimis_panousis_by_ctrela-d39keg9Σε μεγάλες φόρμες παραμένει ο Τζίμης Πανούσης. Το αποδεικνύει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο aixmi.gr και την Κατερίνα Ζάννη.
Ξεκινώντας από τα πιο... «light» θέματα, ο Τζιμάκος δηλώνει ότι είναι υπέρ της πειρατείας, γιατί δεν είναι αυτή που σκοτώνει τη μουσική - αντίθετα τη διαδίδει -, αλλά οι δισκογραφικές εταιρίες, ο καπιταλισμός και οι εφημερίδες. «Από τους εκδοτοκωστόπουλους καταστράφηκε η μουσική, οι οποίοι θεωρήσανε ότι η δική μας η δουλειά πρέπει να δίνεται τζάμπα, να πετιέται. Μάλιστα μαθαίνω ότι τα cd κάνουν πολύ καλή δουλειά στο μπαλκόνι για τα περιστέρια», προσθέτει.
Αναφορικά με την ευθύνη που έχει ο λαός για τη σημερινή κατάσταση της χώρας επισημαίνει: «Είμαστε δουλόφρονες, όπως λέει ο Καστοριάδης από το 400 π.Χ. μέχρι σήμερα είμαστε δουλοπάροικοι, ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμιά επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι, από την άλλη όμως δεν κάνουμε κάτι να αντιπαραταχτούμε».
Παράλληλα, χαρακτηρίζει κλειστό επάγγελμα τη δουλειά του βουλευτή, επισημαίνοντας ότι «είμαστε, νομίζω, το μοναδικό παράδειγμα χώρας στον κόσμο που έχουμε παππού, πατέρα και εγγονό πρωθυπουργό»,ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θεωρεί τον Αντώνη Σαμάρα «χειρότερο από το Γιωργάκη». «Είναι άνθρωπος επικίνδυνος κατά τη γνώμη μου ο Σαμαράς... Έχει κάνει τρομερές γκάφες, έχει κάνει το αλβανικό έπος νούμερο 2, έχει ανοίξει τα σύνορα και ήρθαν όλοι οι φυλακισμένοι της Αλβανίας εδώ. Ως υπουργός Εξωτερικών έκανε δουλειά με τις περίφημες σκουπιδοσακούλες που έπαιρναν οι δημοσιογράφοι μυστικά κονδύλια. Εν τω μεταξύ τώρα απ' ό,τι είδα τα μυστικά κονδύλια έχουν τριπλασιαστεί... πάνε πάρα πολύ καλά», εξηγεί.
Παραδέχεται επίσης ότι έχει φοροδιαφύγει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως όλοι οι κανονικοί άνθρωποι και σωστοί Έλληνες. Μα είμαστε εμείς οι φοροδιαφεύγοντες που κινούμε λίγο την οικονομία. Αν κρατήσαμε, δηλαδή, κάποια λεφτά και δεν τα δώσαμε όλα στον Τσοχατζόπουλο, είναι από αυτό. Όσοι είχαμε την πρόνοια να μην τα δώσουμε όλα στον Άκη και φυλάξαμε λίγα στην άκρη, αυτά είναι που κινούν λίγο την αγορά. Όπως αγαπάω τους παπάδες και σιχαίνομαι τους δεσποτάδες έτσι αγαπάω τους υδραυλικούς που φοροδιαφεύγουν από τους μεγάλους φοροκλέφτες που κλέβουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους».
Τέλος, στην ερώτηση ποιο είναι το πιο επίκαιρο σύνθημα σήμερα απαντά: «Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός από του μπάτσου και του βουλευτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: