ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

'Θριαμβευτική" επιστροφή Αρβανίτη - Κατσίμη στη Πρωινή Ενημέρωση;

arv-kats
Την πρόθεση από μεριάς διοίκησης της ΕΡΤ για «επαφή με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν» εξέφρασε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, Νίκος Τέλλης, σχετικά με το θέμα της εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και της προσωρινής απομάκρυνσης των παρουσιαστών της, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης που διεξήχθη χθες εκτός ημερησίας διατάξεως στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ο κ. Τέλλης δήλωσε πως αν και «δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής», τους καλεί για συζήτηση, παίρνοντας υπόψη ότι «μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή» και ότι «αν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση».
Σύμφωνα με το Βήμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής, απασχόλησε για αρκετή ώρα το αν το θέμα της απομάκρυνσης των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» θα έπρεπε ή όχι... να συζητηθεί στο συμβούλιο. Η διοίκηση της ΕΡΤ γνωρίζει ότι πρέπει κάπως να «μαζέψει» την «γκάφα» του γενικού διευθυντή ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξόργισε ακόμα και τον υπουργό που υποτίθεται ότι επιχειρούσε να προστατεύσει, τον κ. Ν. Δένδια.
Σε περίπτωση που δεν επιτραπεί στους δύο παρουσιαστές να επιστρέψουν στο πόστο τους την Τρίτη το πρωί, θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς μια απεργιακή κινητοποίηση που δεν πρόκειται να εξομαλύνει τα πράγματα. Τα σχόλια των δύο παρουσιαστών δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση απομάκρυνσή τους από την εκπομπή που παρουσιάζουν. Μετά από το επεισόδιο με την κυρία Έλλη Στάη, η διεύθυνση ενημέρωσης είναι η δεύτερη φορά που δημιουργεί πρόβλημα, με άστοχες και βεβιασμένες κινήσεις. Πάνω που ο τομέας του προγράμματος σημειώνει επιτυχίες με την προβολή αξιόλογων τηλεοπτικών σειρών, ο δαίμων της ενημέρωσης ανατρέπει όλες τις καλές εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: