ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Εγκάθετοι των μπατσων VS μπάτσοι εξω απο την Βουλή

ar6
Ένταση και ρίψη  δεκάδων μολότοφ στο στο κέντρο της Αθήνας, επί της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά από το κτίριο της Βουλής, κοντά στα "λουλουδάδικα". Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα των κουκουλοφόρων που πετάει τις μολότοφ.
 
Η Αστυνομία απαντάει με δακρυγόνα και φωτοβολίδες, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάσσονται απέναντι από τον κόσμο.
Από την πλευρά του φράχτη έχει βγει και το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» της αστυνομίας.
 
Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 7:10 όταν διαδηλωτές, με κουκούλες, απομάκρυναν προστατευτικά κάγκελα από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Οι νεαροί πέταξαν αντικείμενα αλλά το κλίμα παρέμενε υπό έλεγχο, μέχρι που έκαναν την εμφάνισή τους τα δύο οχήματα ρίψης νερού της ΕΛ.ΑΣ. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το φράχτη που προστατεύει το Κοινοβούλιο και τότε άρχισαν τα επεισόδια με ρίψεις μολότοφ, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων από τους διαδηλωτές και οι ρίψεις νερού και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών.
Η ένταση επεκτάθηκε γρήγορα μετατρέποντας την Βασιλίσσης Σοφίας σε πεδίο μάχης, με πυκνό σύννεφο καπνού από τις αλλεπάλληλες ρίψεις δακρυγόνων να καλύπτει την πλατεία Συντάγματος.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η ένταση μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου και Γεωργίου Α΄και αργότερα οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας, προς την οδό Φιλελλήνων.
Πολλοί διαδηλωτές παραμένουν παρά τη βροχή και τα επεισόδια στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: