ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Boυλευτική αποζημίωση και όχι μισθός είναι τρυκ νόμιμης φοροδιαφυγής

Εκλεγέντες Βουλευτές 2012 σε Αθήνα, Πειραιά, ΑττικήΕπειδή προχθές με την συζήτηση στη βουλή προέκυψε το ζήτημα του ύψους του μισθού των βουλευτών,αυτών που οδήγησαν εδώ την χώρα μας,θα σας καταθέσω ακριβώς τα ποσά που εισπράττουν μηνιαίως.Η λεπτομέρεια που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι ότι οι βουλευτές δεν λένε ότι εισπράττουν μισθό αλλά "βουλευτική αποζημίωση",αυτό για να φορολογούνται αυτοτελώς και όχι όπως ο κάθε πολίτης.ΠΡΟΣΟΧΗ στις μηνιαίες αποδοχές που σας παραθέτω πιο κάτω ο φόρος είναι 350 ευρώ!!!!!!!!!!!
Για οποιονδήποτε άλλο πολίτη το ποσό του φόρου θα έφτανε στις 3800 ευρώ τουλάχιστον!!!!!!!!!
Συνολικά παραπάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα καθαρά και στο χέρι λαμβάνει κάθε βουλευτής την ώρα που ο ίδιος έχει διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό για τους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ.
Μάλιστα μετά και τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισαν, οι βουλευτές λαμβάνουν υπερδιπλάσιο μισθό από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (3.023 ευρώ), έναν καθηγητή πανεπιστημίου (1.459 ευρώ) και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (1.872 ευρώ)!
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, το μηνιαίο καθαρό πληρωτέο ποσό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 6.200 ευρώ. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και μεσοσταθμικά κυμαίνεται από 800 έως 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Ειδικότερα, οι βουλευτές λαμβάνουν μηνιαίως και στο χέρι:
- Βουλευτική αποζημίωση 5.780,60 ευρώ
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο
Εμφανίζονται διαφοροποιήσεις ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια του βουλευτή.Στους βουλευτές της πρωτεύουσας δίνονται 935,88 ευρώ και οι βουλευτές της επαρχίας λαμβάνουν 1.169,99 ευρώ.
- Ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ
Το ποσό δίνεται προκειμένου να στέλνονται επιστολές σε ψηφοφόρους και όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, «το δαπανούμε όλο σε γραμματόσημα».
- Επίδομα κίνησης κατά μέσο όρο 550 ευρώ
- Οικογενειακή παροχή 50 ευρώ
- Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα 1.150 ευρώ
Εκτός όμως από τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι οι βουλευτές, υπάρχουν και κάποιες άλλες παροχές των οποίων επωφελούνται, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
- Βουλευτικά Ι.Χ. 975 ευρώ
- Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ
- Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία 917 ευρώ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ζ’ ψηφίσματος, οι βουλευτές δικαιούνται ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η ετήσια δαπάνη της Βουλής για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 11.000 ευρώ.
- Ατέλεια κινητού τηλεφώνου 200 ευρώ
Τυχόν υπερβάσεις τις καλύπτει ο βουλευτής.
- Αεροπορικά εισιτήρια 875 ευρώ
Συνολικά 104 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας, προκειμένου κάθε εβδομάδα να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.
- Δύο επιστημονικοί συνεργάτες 4.500 ευρώ
Σε κάθε βουλευτή παρέχονται 4 υπάλληλοι και 2 αστυνομικοί. Από τους υπαλλήλους οι δύο είναι αποσπασμένοι και άρα πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους. Τους άλλους δύο τους επιλέγει ο ίδιος και πληρώνονται από τη Βουλή.
ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 12948,24 ΕΥΡΏ ΜΗΝΙΑΙΩΣ!!!!!!!!!

ΦΟΡΟΣ 350 ΕΥΡΩ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: