ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έλληνες κάτοχοι «υπεράκτιων» λογαριασμών στο Τζέρσεϊ

4BCBD53BCC525F6847EE95D5C19D91D0
Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός  

97 κάτοχοι λογαριασμών σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο φορολογικό παράδεισο της νήσου Τζέρσεϊ στη Θάλασσα της Μάγχης έχουν δηλωμένη διεύθυνση στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από τη λίστα που έχει βρεθεί στην κατοχή της βρετανικής εφορίας κατόπιν διαρροής, πιθανότατα από υπάλληλο της τράπεζας.
Συνολικά στους συγκεκριμένους 97 λογαριασμούς είναι κατατεθειμένες 18.068.432 λίρες (περίπου 22,6 εκ. ευρώ).
Η λίστα φέρεται να περιλαμβάνει συνολικά 8.474 κατόχους λογαριασμών, εκ των οποίων οι 4.388 προέρχονται από τη Βρετανία. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται και 134 κάτοχοι με κυπριακή διεύθυνση, με συνολικές καταθέσεις 21,48 εκατομμυρίων λιρών. Τις εθνικότητες στη λίστα των καταθετών αποκάλυψε η Ντέιλι Τέλεγκραφ.
Το σύνολο των καταθέσεων στην HSBC του Τζέρσεϊ ανέρχεται σε περίπου 1,25 τρισεκατομμύρια λίρες στερλίνες.
Μεταξύ των Βρετανών καταθετών στην τράπεζα HSBC φέρονται να βρίσκονται σεσημασμένοι κακοποιοί, έμποροι όπλων και ναρκωτικών, καθώς επίσης πολλοί γιατροί, δικηγόροι, τραπεζικοί υπάλληλοι, στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, στελέχη επενδυτικών οίκων, καθώς και ένας μανάβης από το ανατολικό Λονδίνο με καταθέσεις 80.000 λιρών.
Πάντως η βρετανική εφορία αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με συγκεκριμένα ονόματα κατόχων, αρκούμενη στην επιβεβαίωση ύπαρξης και παραλαβής της λίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: