ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα της κυβέρνησης Κάμερον στη Βρετανία, σε ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό!


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υπέστη μεγάλη ήττα στο κοινοβούλιο από το ίδιο του το κόμμα, αφού οι συντηρητικοί βουλευτές απαίτησαν να πετύχει σημαντικές μειώσεις στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ήττα ήρθε αφού πάνω από 50 Συντηρητικοί “αντάρτες” βουλευτές ενώθηκαν με τους βουλευτές των Εργατικών υποστηρίζοντας την απαίτηση για πραγματικούς όρους μείωσης των δαπανών των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση νικήθηκε με 307 ψήφους κατά και 294 ψήφους υπέρ, δηλαδή με πλειοψηφία 13 ψήφων. Πηγές από το κοινοβούλιο διέρρευσαν ότι 51 Τόρις ψήφισαν κατά της κυβέρνησης με δύο επιπλέον να δηλώνουν “παρών”.
Αυτή η ψηφοφορία είναι η δεύτερη κοινοβουλευτική ήττα του κ. Κάμερον πάνω στα θέματα της Ευρώπης και οδηγεί αναπόφευκτα σε σοβαρή προειδοποίηση ότι η διαίρεση στο Συντηρητικό Κόμμα μπορεί να τον σακατέψει όπως ακριβώς συνέβη στη δεκαετία του 90 στο Σερ Τζων Μέιτζορ.
Η ψήφος δεν είναι δεσμευτική, αλλά ασκεί στον Κάμερον πολύ μεγάλη πίεση να κρατήσει σκληρότερη γραμμή στις συνομιλίες του σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες που θα γίνει αργότερα το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: