ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Νικηφόρος ο απεργιακός αγώνας στην ΕΡΤ – Επανέρχονται Αρβανίτης-Κατσίμη


 Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. με ανακοίνωσή του ενημερώσει ότι αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ ΑΕ, μετά τις θετικές εξελίξεις και τη νίκη του αγώνα των εργαζομένων.
Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ.:
- Μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ προς την επιτροπή απεργών δημοσιογράφων και των αιρετών εκπροσώπων τους, ότι θα συμπορευθούν με τους εργαζόμενους για την επίλυση του ζητήματος των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.
- Μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο και την επαναφορά τους στην παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τους.
- Και μετά την υπόσχεση της διοίκησης της ΕΡΤ για διάλογο, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με δεδομένες αυτές τις θετικές εξελίξεις ύστερα από έναν μακρόχρονο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, και σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ ΑΕ.
Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο δημόσιος φορέας της Ενημέρωσης, πρέπει να επαναλειτουργήσει ανεμπόδιστα, με τη μέχρι τώρα εγκυρότητα και αντικειμενικότητά του, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθεροτυπίας και την ισότιμη και ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων, αναλύσεων και απόψεων.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την αγωνιστική επαγρύπνησή
τους, μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης της ΕΡΤ.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: