ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (1)
Ο αρχιτέκτονας Van Bo Le-Mentzel με έδρα το Βερολίνο, δημιούργησε το «One-Sqm-House» (Σπίτι ενός τετραγωνικού μέτρου), πιθανόν το μικρότερο σπίτι στον κόσμο. Πρόκειται για μια ξύλινη DIY κατασκευή που καταλαμβάνει μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο χώρου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονική κατοικία, κινούμενο κιόσκι ή ακόμα και ως ένα επιπλέον δωμάτιο μέσα στο διαμέρισμα σας. Χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό που διαθέτει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

Το «One-Sqm-House» αποτελείται από ένα ξύλινο πλαίσιο, ένα συρόμενο παράθυρο και μια πόρτα που κλειδώνει. Ζυγίζει μόλις 40 κιλά και έχει ρόδες για να μπορεί να μετακινείται εύκολα.
Έχοντας λοιπόν περάσει την περισσότερη ζωή του ως πρόσφυγας και έχοντας αναγκαστεί να ζήσει σε εργατικές κατοικίες, ο Le-Mentzel αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μέρος μόνο για τον εαυτό του και δήλωσε: «Είναι το μόνο τετραγωνικό μέτρο σε όλο τον κόσμο όπου μπορώ να αποφασίσω σε ποια κατεύθυνση θα κοιτάζει το παράθυρο, προς τα που θα ανοίγει η πόρτα, τι γείτονες θα έχω».
Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: