ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Λουκέτο ο "Ομιλος Λυμπέρη"- Τέλος εποχής για περιοδικά που έγραψαν ιστορία

limperis1aΤέλος εποχής για ορισμένους από τους πιο ιστορικούς τίτλους περιοδικών στη Ελλάδα. Παρελθόν είναι από σήμερα οι εκδόσεις Λυμπέρης, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα σε εργαζομένους και στελέχη ότι ο όμιλος δεν γλύτωσε το λουκέτο.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Lifo, ήδη οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα γραφεία του εκδοτικού ομίλου στο Κορωπί, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες κάποιοι από τους τίτλους της Liberis Publications, μεταξύ αυτών τα περιοδικά «Εγώ» και «Status», θα μεταφερθούν στις Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.
Άγνωστο παραμένει ωστόσο το μέλλον των διεθνών τίτλων, για τους οποίους έχει δείξει ενδιαφέρον η «Δάφνη» του Θοδωρή Κυριακού και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα κλιμάκιο της Conde Nast, ώστε να συζητηθούν οι όροι της μεταβίβασης. Οι συζητήσεις που θα γίνουν αφορούν στα περιοδικά «Vogue», « Men's Health» και «Glamour».
Υπενθυμίζεται ότι στον όμιλο Λυμπέρη ανήκουν τα περιοδικά Hello, Vogue, Glamour, Lifestyle, Status, Lucky, Prevention, Men's Health, Focus, Geo, Εγώ, 7 Μέρες TV, Τηλεκοντρόλ, 4 Τροχοί, 2 Τροχοί, και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί VFM και BEST Radio.
Πώς, όμως, έφτασε σε αυτό το σημείο ο Αντώνης Λυμπέρης, με αξιόλογη παρουσία στον χώρο των εκδόσεων; Όπως εξομολογούνται άνθρωποι της αγοράς,  η συρρίκνωση της διαφημιστικής πίτας σε συνδυασμό με τα ηχηρά κανόνια τριών διαφημιστικών επιχειρήσεων, με πρώτη απ’ όλους τη Leo Burnett, έχει πάει πίσω, τα άλλοτε συμμαζεμένα οικονομικά της επιχείρησης, δημιουργώντας ταμειακό κενό, το οποίο σε συνδυασμό με την κρίση, έχει διογκωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα.
Οι απαισιόδοξοι κάνουν λόγο για άνοιγμα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που πλέον δεν έκλεινε με τίποτα,ετσι η φημολογία ότι η liberis publications βαδίζει με βήμα γοργό προς τα χνάρια της Imako, του Πέτρου Κωστόπουλου μετετράπει σε γεγονός, αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους στο δρόμο και κλείνοντας των κύκλο περιοδικών με μεγάλη ιστορική διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: