ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τέτοια κωλοτουμπα ...ούτε ο Σαμαρας να ήτανε

  Θ. Πάγκαλος: Δεν είχα πει ότι το μνημόνιο είναι ευλογία
Μια νέα ερμηνεία στην περίφημη φράση «Όλοι μαζί τα φάγαμε», αλλά και ένα επαναπροσδιορισμό στη φράση ότι «το μνημόνιο είναι ευλογία», έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας απόψε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.
«Δεν είχα καθόλου εννοήσει ότι όλοι μαζί κλέψαμε το δημόσιο», είπε ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στην φράση του «Όλοι μαζί τα φάγαμε» και στους παράγοντες που συνέβαλαν στη διόγκωση του χρέους.
Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε επίσης ότι έχει υποστεί επιθέσεις από «ομάδες τραμπούκων επικεφαλής των οποίων ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ, αναφερόμενος στη Μνημόνιο, ισχυρίστηκε ότι «πουθενά δεν θα βρείτε ένα δικό μου κείμενο που να λέω ότι το Μνημόνιο είναι ευλογία. Είχα πει ότι το Μνημόνιο είναι ευκαιρία».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο επίπεδο του πολιτικού λόγου που εκφέρεται σήμερα στο κοινοβούλιο, με αφορμή όσα ακούστηκαν κατά τις ημέρες συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, λέγοντας: «Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί εγώ πάντα πίστευα ότι ο βουλευτής μέσα στο κοινοβούλιο, όχι όταν περιφέρεται από εδώ κι από εκεί…, έχει έναν κάποιον εκπαιδευτικό ρόλο. Οφείλει να μιλάει και να εκφράζεται με έναν τρόπο που να εκπαιδεύει σε ότι αφορά τη συμπεριφορά και σε ότι αφορά την ελληνική γλώσσα. Αυτό δεν μπορούμε να το δούμε πια σήμερα σε μεγάλη έκταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: