ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ματαιώθηκε ο κυριακάτικος Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης!




Στον απόηχο του καταστροφικού τυφώνα που έπληξε μεσοβδόμαδα τη Νέα Υόρκη, οι τοπικές αρχές και οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της αμερικανικής μεγαλούπολης αναγκάστηκαν τελικά να ματαιώσουν τον αγώνα.

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης θα διεξαγόταν αυτή την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και θα ήταν ο μεγαλύτερος της χρονιάς. Δυστυχώς το πλήγμα του καιρού ήταν καταστροφικό και πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις των αισιόδοξων διοργανωτών που διαβεβαίωναν πως όλα θα κυλήσουν κανονικά.

Οι καταστροφές που υπέστη η πόλη και οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους όμως δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Ο Μαραθώνιος δεν θα ήταν πια γιορτή για την πόλη αλλά μάλλον ένα γεγονός που θα προκαλούσες αντιδράσεις. Ήδη άλλωστε υπήρχε έντονη πίεση να ματαιωθεί για φέτος, όπως και έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: