ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Αυτη ειναι αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

dsc01254


Νοικιάζουν για 50 ευρώ κτίρια στην καρδιά της Πλάκας!


Το θέατρο του παραλόγου με την περιουσία του υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Κτίρια στην καρδιά της Πλάκας και στο εμπορικό φιλέτο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ενοικιάζονται έναντι 50 ευρώ. Εκτάσεις που είχαν απαλλοτριωθεί δεν είχαν καταγραφεί επισήμως, καθώς οι αρμόδιοι έφοροι Αρχαιοτήτων δεν είχαν προσκομίσει στο υποθηκοφυλακείο τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ οι καταπατήσεις, οι αυθαίρετοι χρήστες και οι εμπορικές χρήσεις σε ακίνητα εντός Αθηνών αγγίζει το 20%, υποθέσεις που θα διαβιβαστούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Αν και πλούσιο σε ακίνητη περιουσία το πρώην υπουργείο Πολιτισμού με πολλούς θησαυρούς ακόμη αναξιοποίητους το ίδιο παραμένει διάσπαρτο σε 17 διαφορετικά κτίρια, για τα οποία πληρώνει μίσθωμα ύψους 3 εκατ. ευρώ ανά έτος. Το φλέγον στεγαστικό ζήτημα εκτιμά ότι θα λυθεί άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, καθώς όπως δήλωσε έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα για την αγορά του κηρυγμένου ως μνημείου εργοστασίου Τσαούσογλου στην οδό Πειραιώς. Το τίμημα εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ για να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013. Οσο για το Ελληνικό Φεστιβάλ, θα παραμείνει στους χώρους που ώς τώρα χρησιμοποιεί, συγκατοικώντας με τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: