ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 200.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Η GOOGLE


Ένας άνδρας από τη Μελβούρνη πήρε αποζημίωση 200.000 δολάρια από την Google, την οποία είχε μηνύσει για δυσφήμηση. Πρόκειται για τον Milorad Trkulja, o οποίος, ενώ τηλεφώνησε στην ιντερνετική εταιρεία...
και ζήτησε να αποσυρθεί η φωτογραφία του, που δημοσιευόταν στη μηχανή αναζήτησης δίπλα σε φωτογραφίες ατόμων του υποκόσμου, η τελευταία τον αγνόησε και συνέχιζε να τη δημοσιεύει. Μετά την άρνηση της εταιρείας να συμμορφωθεί, ο Trkulza κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε εντολή στη Google να αποσύρει τη φωτογραφία και να αποζημιώσει με 200.000 δολάρια τον ενάγοντα. Η δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας άρχισε όταν ο Trkulza δέχθηκε πυροβολισμούς στην πλάτη από κάποιον άγνωστο το 2004. Στη συνέχεια όταν κάποιος ζητούσε από τη Google πληροφορίες για τον Trkukza ή απλώς έγραφε το όνομά του, η φωτογραφία έβγαινε στην οθόνη φιγουράροντας δίπλα στη φωτογραφία του γνωστού από τη δράση του στον υπόκοσμο και τη καταδίκη του σε πολλά χρόνια φυλακή, Toni Mokbel. Η ίδια σελίδα των πληροφοριών ήταν συνδεδεμένη και με κάποια άλλη ιστοσελίδα που έδινε πληροφορίες για τον υπόκοσμο της Μελβούρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: