ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε και κλάψτε! Οι υπάλληλοι της Βουλής εξακολουθούν να απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια! Ειναι δυνατόν να στεναχωρήσουν τους συγγενεις τους;

- Εισπράττουν όλα τα μισθώματα από ό,τι νοικιάζεται μέσα στην Βουλή
- Ο 15ος και 16ος μισθός καταργήθηκαν μόνο για τα μάτια του κόσμου
Διαβάστε και κλάψτε! Οι υπάλληλοι της Βουλής εξακολουθούν να απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια!- Το εφάπαξ τους είναι διπλό και κατά μέσο όρο φτάνει τα 200.000 ευρώ
- Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω - Σκέφτεται ακόμα και πολιτική επιστράτευση ο πρωθυπουργός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
Μπορεί όπως διατείνονται πολλοί βουλευτές, οι μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής να έχουν περικοπεί αρκετά, αυτό όμως δεν λέει τίποτα σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας.
Τους εργαζόμενους του Δημοσίου τομέα που έχουν δει μειώσεις 35% και θα δουν και άλλες τα τελευταία 3 χρόνια, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δέχονται αδιαμαρτύρητα και χωρίς παζάρια αυτά που τους προσφέρει ο εργοδότης τους, τους συνταξιούχους που δεν δικαιούνται διπλάσιο εφάπαξ, όπως εκείνοι.
Η άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα Τάρταρα, εξακολουθεί να εντιμετωπίζει τους υπαλλήλους της Βουλής σαν κάτι ιδιαίτερο.  Και μπορεί να είναι, αφού κάποιοι είναι συγγενείς πολιτικών, φίλοι παιδιών πολιτικών κ.α.
Μπορεί να δουλεύουν περίεργες ώρες και χωρίς ωράριο, (κι άλλοι το κάνουν αλλά δεν τους επαινεί κανείς γι’ αυτό βλ. Εργαζόμενοι σε φούρνους, σε μαγειρεία, σε εστιατόρια, στην αποκομιδή απορριμάτων) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι το ξεχωριστό.
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ:
Οι υπάλληλοι  της Βουλής σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 1282.
Πριν τους μάθουμε για τα καλά, έπαιρναν 16! μισθούς. Αυτό κόπηκε στον προϋπολογισμό του 2011 και γλυτώσαμε σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ.
Νομίζετε! Οι μισθοί αυτοί λαμβάνονται κανονικά, απλά ονομάζονται "κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου".
Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής. Είναι κάτι σαν υπερωρίες.
Οι υπάλληλοι της Βουλης δικαιούνται διπλό εφάπαξ. Δηλαδή, εαν ένας υπάλληλος έχει υπηρετήσει 30 χρόνια, τότε θα πάρει 60 μισθούς. Πόσο είναιτ ο εξάπαξ; Κατά μέσο όρο γύρω στα 200.000 ευρώ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχει και 2ο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Επίσης, παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
Επίσης:
Εχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο αλλά και έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
Το ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής εισπράττει επίσης:
Όλα αυτά τα ενοίκια που από ό,τι μισθώνεται μέσα στο κτίριο της Βουλής.
- Το κυλικείο της Βουλής καταβάλει 24.000 ευρώ το χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων
- Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ το χρόνο
- Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48 .000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή.
Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.
Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής 106 εκατ. Ευρώ.
Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Τα όσα συνέβησαν χθες στο Κοινοβούλιο αμαύρωσαν ακόμα περισσότερο την εικόνα της συγκεκριμένης κατηγορίας των εργαζομένων. Η κυβέρνηση διατείνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ότι το θέμα δεν θα μείνει έτσι και ότι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα φέρει το θέμα στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: