ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Χυτήριο παραλόγου με "ανάρμοστη" σχέση ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής

xytirio
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 προαχθέντες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Θέατρο Χυτήριο, όπου για δεύτερο διαδοχικό βράδυ συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να αποτρέψουν το ανέβασμα της παράστασης «Corpus Cristi» (Το Σώμα το Χριστού).

Τελικά, η παράσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 20.00, όταν στο χώρο έξω από το Χυτήριο συγκεντρώθηκαν άτομα που τάχθηκαν υπέρ του θεατρικού έργου, ενώ στο χώρο βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν για την παράσταση. Λίγο αργότερα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν σε διαδήλωση στις οδούς Αχαρνών και Νιόβης κατέφτασαν και αυτοί στο Χυτήριο.
Λόγω φόβων για επεισόδια, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο ενισχύθηκαν σημαντικά. Τα ΜΑΤ επενέβησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους όταν ακροδεξιοί και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων προσπάθησαν να πλησιάσουν το κτίριο του θεάτρου.

ΕΛΑΣ και Χρυσή Αυγή
Στην Ελλάδα του 2012, μερικές δεκάδες θερμοκέφαλοι πιστοί, με «παραστάτες» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατάφεραν να ματαιώσουν δύο φορές την πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Corpus Christi», που θεωρούν βλάσφημο.
Κι ενώ το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της παράστασης, καθώς το περιεχόμενό της «δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί κακόβουλης βλασφημίας», οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους ακροδεξιούς βουλευτές και τους «ορκισμένους» παραεκκλησιαστικούς να βρίζουν σκαιότατα και να προπηλακίζουν τους θεατές που πήγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, να αναφέρονται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά των ηθοποιών και των συντελεστών του θεατρικού έργου ή ακόμη και να παρεμβαίνουν στην αστυνομική επιχείρηση!
Η ΕΛ.ΑΣ. τελικά αρκέστηκε, χθες, στο να ανακοινώσει ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, «γιατί κατά τη συγκέντρωση έξω από το θέατρο ''Χυτήριο'' απέσπασε από αστυνομικούς και απομάκρυνε άτομο, την ώρα που το προσήγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο». Η εντολή ήταν «να εφαρμοστεί η νομιμότητα» και στο πλαίσιο αυτό, λένε παράγοντες του υπουργείου, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ό,τι μπορούσαν να κάνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση και διαβεβαιώνουν πως καμία ανοχή της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει στις πράξεις της Χρυσής Αυγής.
Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι τα βέλη των επικεφαλής στρέφονται κατά των εισαγγελικών αρχών, που δεν πήγαν στο σημείο, γιατί δεν διαπίστωσαν αδίκημα και γενικά δεν συνεργάστηκαν για την υπόθεση. Το αποτέλεσμα, πάντως, παραμένει το ίδιο. Για ακόμη μία φορά, γυρνώντας την ελληνική δημοκρατία και κοινωνία δεκάδες χρόνια πίσω, η παράσταση ματαιώθηκε προσθέτοντας ακόμα μία θλιβερή «διάκριση» στη δράση της ακροδεξιάς.
Τα περιστατικά στο «Χυτήριο» προκάλεσαν «πόλεμο» δηλώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: