ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αντικατέστησαν δημοσιογράφο της ΕΡΤ3, επειδή μίλησε για "ισχυρή αστυνομική παρουσία"

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για το κόψιμο της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη, επειδή άσκησε κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια,  η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει αντικατάσταση δημοσιογράφου στον αέρα, επειδή το ρεπορτάζ του δεν άρεσε στον κ. Λιάτσο!.
"Πρωτοφανή απαξίωση του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και περιφρόνηση του δημοσιογραφικού έργου μαρτυρεί η απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 από την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων το περασμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, επειδή το ρεπορτάζ του «ενόχλησε» τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε, επειδή έκανε λόγο για την ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.
"Η Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ «τιμώρησε» με αυτό τον τρόπο ένα δημοσιογράφο επειδή εκτέλεσε ευσυνείδητα και σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας το καθήκον του: Μετέφερε στους τηλεθεατές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αυτό ακριβώς που συνέβαινε. Η λογοκρισία σε δημόσιο κανάλι και η τρομοκράτηση δημοσιογράφων ώστε να απεμπολήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους, να εργάζονται υπό συνθήκες ελευθερίας του λόγου, είναι φαινόμενα στα οποία ο δημοσιογραφικός κόσμος θα αντισταθεί σθεναρά" τονίζει η ΠΟΕΣΥ.
Μάλιστα, προαναγγέλλει κινητοποιήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κατά των κρουσμάτων λογοκρισίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: