ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ηχηρή απουσία Βενιζέλου-Κουβέλη από την ψηφοφορία στη Βουλή



kouvelis_venizelos
Ισχυρό μήνυμα στη κυβέρνηση έδωσε η Βουλή καθώς το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποίησεις εγκρίθηκε με λιγότερους από 151 ψήφους, ενώ οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ "έλαμψαν" δια της απουσίας τους. 
Ειδικά στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ επικράτησε αλαλούμ καθώς πολλοί βουλευτές βρέθηκαν "εκτός γραμμής" ψηφίζοντας κατά το δοκούν.
Στο επίμαχο άρθρο 2, συνολικά 148 βουλευτές ψήφισαν ναι έναντι 139 που ψήφισαν όχι, ενώ 6 βουλευτές δήλωσαν παρόντες. Κατά συνέπεια το άρθρο 2 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Μετά την έγκριση του άρθρου 2 του νομοσχεδίου με το οποίο καταργείται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή των ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλων κρατικών οργανισμών.
Στην τροπολογία με αριθμό 38 που προέβλεπε την ένταξη ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ δεν έγινε δεκτή, αφού 143 βουλευτές ψήφισαν όχι έναντι 136 βουλευτών που ψήφισαν ναι και δεκατεσσάρων που δήλωσαν παρόντες.
Οι ενώσεις των δημοσιογράφων, αντιδρώντας στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να συγχωνεύσει το ενιαίο ταμείο ασφάλισης του προσωπικού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον ΕΟΠΥΥ (ενιαίος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας) βρίσκονται σε απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης.
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: