ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Εδω καμμιά μειωση αποζημίωσης δεν προβλέπεται απο το ΔΝΤ;

Φεύγοντας από τη Citigroup ο Παντίτ θα λάβει περί τα 200 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου αποχώρησης ύψους σχεδόν 125 εκατ. δολαρίων που είχε συμφωνήσει με την τράπεζα.
 
 Παρελθόν αποτελεί από χθες για τη Citigroup ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βίκραμ Παντίτ. Ο ινδικής καταγωγής μάνατζερ αποχωρεί αφού κράτησε για πέντε χρόνια το τιμόνι της τρίτης σε ενεργητικό τράπεζας των ΗΠΑ. Ηταν μια περίοδος δύσκολη για τη Citigroup, η οποία, όπως και πάμπολλες άλλες αμερικανικές τράπεζες, διασώθηκε από τη χρηματοπιστωτική κρίση χάρη στα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων - 34 δισ. δολάρια συνολικά. Μαζί με τον Παντίτ αποχωρεί και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας και υπεύθυνος λειτουργιών του ομίλου Τζον Χέιβεν. Στο αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου τον Παντίτ θα διαδεχθεί ο επικεφαλής του ομίλου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Μάικ Κόρμπατ.
Ο Βίκραμ Παντίτ πλήρωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Citigroup για να επαναφέρει τα οικονομικά της σε ανοδική πορεία. Τη Δευτέρα άλλωστε, την προηγουμένη της παραίτησής του δηλαδή, η τράπεζα είχε ανακοινώσει κάμψη της κερδοφορίας της κατά 88% το τρίτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Το τελευταίο διάστημα ο ηλικίας 55 ετών μάνατζερ είχε γίνει κόκκινο πανί για τους μετόχους, ενώ και οι αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές απέρριψαν το σχέδιο της Citigroup για ενίσχυση των επενδύσεών της. Φεύγοντας από τη Citigroup ο Παντίτ θα λάβει περί τα 200 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου αποχώρησης ύψους σχεδόν 125 εκατ. δολαρίων που είχε συμφωνήσει με την τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: