ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

το 50% των ενοικιαστών καθυστερεί να πληρώσει το ενοίκιο από δύο μέχρι και έξι μήνες


Οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα μισθώσουν ακόμα και με χαμηλότερο ενοίκιο
Από τα ένα εκατομμύριo ακίνητα που ενοικιάζονται περίπου τα
300.000 παραμένουν χωρίς ενοικιαστή, δηλαδή ένα στα τρία είναι άδειο. Οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα μισθώσουν, ακόμα και με αισθητά χαμηλότερο ενοίκιο, τη στιγμή που ταυτόχρονα εξίσου αδύνατη, υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι και η πώληση, καθώς η ζήτηση είναι ανύπαρκτη. Από την άλλη πλευρά όμως, οι φορολογικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν τα εν λόγω ακίνητα είναι εξαιρετικά υψηλές, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, καθιστώντας την κατοχή τους οικονομικά ασύμφορη.
 
Η μόνη κατηγορία ακινήτων που βρίσκει σχετικά γρήγορα ενοικιαστή είναι οι μικρές κατοικίες, γκαρσονιέρες και δυάρια επιφάνειας έως 65 τ.μ. Τα μεγαλύτερα ακίνητα που συνεπάγονται και υψηλότερα κόστη (συντήρησης, κοινόχρηστα κ.λπ.) παραμένουν στα αζήτητα. Ακόμα όμως και αν υπάρχει ενοικιαστής, το πιθανότερο είναι να εμφανίζει καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των ενοικίων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), συνολικά στην Ελλάδα σχεδόν το 50% των ενοικιαστών καθυστερεί να πληρώσει το ενοίκιο από δύο μέχρι και έξι μήνες ή ακόμα και ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: