ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Την απέλαση του Τούρκου προξένου ζητούν 12 βουλευτές της ΝΔ

Μετά τις αποκαλύψεις στα "Επίκαιρα"για τη δράση του Τούρκου προξένου στη Θράκη μετά από την καταγγελία Πομάκου 12 βουλευτές της ΝΔ ζητούν την απέλασή του...
 
Την απέλαση του Τούρκου προξένου ζητούν 12 βουλευτές της ΝΔ
Δώδεκα βουλευτές, με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη, ζητούν την απέλαση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις στα "Επίκαιρα" για τον ρόλο του προξένου στην τρομοκράτηση και τελικά στην παραίτηση ενός Έλληνα Πομάκου από την θέση του Ιμάμη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του προξενείου.


Το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα μετά από επώνυμη καταγγελία του Πομάκου ο οποίος υπέστη κοινωνική αποκλεισμό και τρομοκρατία από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και τοπικούς παράγοντες που ελέγχονται από το προξενείο επιβεβαιώνοντας την καταγγελία του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο περί δράσης παρατατικών οργανώσεων άλλων κρατών στην Θράκη υπονοώντας την Τουρκία.


Ακολουθεί η ερώτηση των βουλευτών
Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Νέα Δημοκρατία


Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον κ. Υπουργό:Εξωτερικών


Θέμα:Δραστηριότητες του Τούρκικου Προξενείου στη Θράκη








Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης) και αποδεικνύονται από επιστολή- ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική.

Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την Επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του « υπερβάλοντα ζήλο», θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη. Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

Επειδή κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα. Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας. Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους. Ο καταγγέλων και εξαναγκασθείς σε παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1) Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγo απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου;

2) Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει , ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;

3) Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί με βάση τα όσα παρατίθενται στην συνημμένη επιστολή ντοκουμέντο;

Τετάρτη 24η Οκτωβρίου 2012
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Γιάννης Μιχελάκης
Μαρία Αντωνίου
Θόδωρος Σολδάτος
Ασημίνα Σκόνδρα
Ανδρέας Μαρίνος
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Ανδρέας Κουτσούμπας
Κώστας Κοντογιώργης
Ελένη Μακρή
Γιώργος Γεωργαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: