ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το Γκραν Κάνιον στην κάλπη αναστενάζει

φωτορεπορτάζ:Το Γκραν Κάνιον στην κάλπη αναστενάζει
Εκτός από το μέλλον του Λευκού Οίκου, στις 6 Νοεμβρίου διακυβεύεται το μέλλον και του Γκραν Κάνιον. Εκείνη την Τρίτη οι κάτοικοι της Αριζόνας δεν θα προσέλθουν στις κάλπες μόνο για να δείξουν ποιον προτιμούν για πρόεδρο – Ομπάμα ή Ρόμνεϊ – την επόμενη τετραετία. Επειτα από πρόταση των Ρεπουμπλικανών για δημοψήφισμα, οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν με ένα «ναι» ή με ένα «όχι» στο ερώτημα εάν θέλουν να περάσει ο έλεγχος «του αέρα, του νερού, της δημόσιας γης, των ορυκτών, της άγριας ζωής και των άλλων φυσικών πόρων» στο κράτος. Σε όλα αυτά περιλαμβάνονται βεβαίως και τα 446 χλμ. του Φαραγγιού και η τουλάχιστον 17 εκατομμυρίων ετών έρημος. Στην περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» οι περιβαλλοντικοί ομοσπονδιακοί νόμοι θα μπουν στην άκρη και το Γκραν Κάνιον θα τεθεί στην υπηρεσία της οικονομικής ανάπτυξης. Η αντίθετη άποψη συνοψίζεται σε δύο λέξεις: «οικολογική ανευθυνότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: