ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ομολογία Λιάτσου για πολιτική απόλυση Αρβανίτη-Κατσίμη

Ύστερα από μερικές ώρες διαβουλεύσεων μεταξύ του τμήματος επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου και της Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ βγήκε ανακοίνωση παραδοχής του πολιτικού χαρακτήρα της (ουσιαστικής) απόλυσης των παρουσιαστών της εκπομπής «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΝΕΤ για το σχολιασμό των τεράστιων αντιφάσεων στις οποίες έχει υποπέσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.  Αναλυτικά σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε.  Αιμίλιος Λιάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
 
Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής ‘ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ’ της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης»
 
 
Δημοσιογραφική δεοντολογία η υπεράσπιση της κυβέρνησης λοιπόν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Λιάτσος προεκλογικά μέσα από την χαμηλής αναγνωσιμότητας εφημερίδα που διατηρούσε «Παρασκευή και 13» εξαπέλυε επιθέσεις «αποκαλυπτικού χαρακτήρα» με περίεργα στοιχεία εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την εμφάνιση ενός υπουργού της Χούντας που έβαλε «άπλυτα» για τον Πάνο Καμμένο.   
 
Αν μη τι άλλο ο Κώστας Αρβανίτης, η Μαριλένα Κατσίμη και η δημοσιογραφική τους ομάδα ποτέ δεν υπέπεσαν στο βούρκο της «δεοντολογίας» της δημοσιογραφίας των εκβιασμών και των βρώμικων επιθέσεων λάσπης.    Δεν πρόκειται για εκδίκηση του «πολιτισμού» του Dewars και Βίσσης-Καρβέλα αλλά για την επέλαση ενός πολιτικού πολιτισμού της βαρβαρότητας που δείχνει τα δόντια του όλο και  αγριότερα. 
 
      Ενας υπουργός χάνει το CD της λίστας Λαγκάρντ, ένας δημοσιογράφος συλλαμβάνεται για τη δημοσιοποίησή της.  Ενας υπουργός που πέφτει σε τεράστιες αντιφάσεις και είναι εκτεθειμένος για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα βασανιστήρια της ΓΑΔΑ παραμένει στη θέση του και δύο δημοσιογράφοι που ενημέρωσαν το κοινό για το ιατροδικαστικό πόρισμα χάνουν τη δουλειά τους. 
 
 
 
Αυτός ήταν ο διάλογος ο οποίος που οδήγησε (αποδεδειγμένα πλέον) τον Αιμίλιο Λιάτσο στην απόφαση να κόψει την εκπομπή:
 
 
 
Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
 
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
 
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
 
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
 
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία είναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
 
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
 
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
 
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
 
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: