ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ενω μεχρι και ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε στην Ελλάδα παει μέσα μόνο ο Βαξεβάνης

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι

Δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για υπόθεση φοροδιαφυγής. Αρχικά το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Μπερλουσκόνι καταδικάζεται σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, αργότερα όμως μείωσε την ποινη, επικαλούμενο νόμο για την αμνηστία.

«Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός.
«Ημουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου, πρόκειται για μία  σαφέστατα πολιτική απόφαση», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, o οποίος, μιλώντας στο δικής του ιδιοκτησίας τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno, υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα».
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση, καταδικάστηκε επίσης σε πενταετή απαγόρευση κατοχής δημόσιου αξιώματος και καταβολή αποζημίωσης 10 εκατ. ευρώσ το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών για μη πλήρη καταβολή φόρων.
Πρόκειται για την τέταρτη πρωτοβάθμια καταδίκη του ιταλού πρώην πρωθυπουργού σε σύνολο 33 δικών. Πολλές από τις υποθέσεις εναντίον του δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, ενώ για άλλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Ο 76χρονος πρώην πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η υπόθεση φοροδιαφυγής αφορούσε στη μιντιακή αυτοκρατορία του, Mediaset. Η δίκη αφορούσε στην εξαγορά των δικαιωμάτων προβολής αμερικανικών ταινιών στην τηλεόραση.

Με την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι δικαστές του Μιλάνου απεφάνθησαν ότι στην πραγματικότητα ο τέως πρωθυπουργός δημιούργησε αδήλωτα «μαύρα κεφάλαια» αγοράζοντας επισήμως διά της Mediaset σε υπερβολικά υψηλές τιμές τα δικαιώματα σειράς έργων και αθλητικών γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: