ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Χωρις έλεγχο 1.747 φάκελοι μεγάλης φοροδιαφυγής

Δυσχεραίνουν την προσπάθεια αύξησης των εσόδων από την φοροδιαφυγή οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείο Οικονομικών, καθώς φαίνεται να παραμένουν εκτός στόχων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε ξεχασμένος, από τον Μάρτιο του 2011, κατάλογος με 1.747 φυσικά πρόσωπα, που είχαν κρύψει εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και αγοραπωλησίες ακινήτων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υπόχρεους που υπάγονται κυρίως σε εφορίες ακριβών περιοχών, όπως η Κηφισιά, το Ψυχικό, η Γλυφάδα, τους οποίους αναλαμβάνουν να «ξεσκονίσουν» πλέον τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, ενδεικτικό της «κατάρρευσης» των ελεγκτικών υπηρεσιών είναι ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 150 έλεγχοι σε φορολογούμενους με μεγάλο εισόδημα, ωστόσο οι ελεγκτικές υπηρεσίες μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μόλις 55.

Δεν υπάρχουν σχόλια: