ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σε 10.000 απολύσεις θα προχωρήσει η ελβετική τράπεζα UBS

H ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την κατάργηση τουλάχιστον 10.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της παγκοσμίως έως το 2015.

Η τράπεζα με τους 63.500 υπαλλήλους παγκοσμίως υπολογίζει στην εξοικονόμηση 5,4 δισ. ελβετικών φράγκων σε τρία χρόνια, εγκαταλείποντας ορισμένες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες του τομέα επενδύσεων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της.

Από σήμερα έως το 2015, η τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της σε 54.000 εργαζόμενους.

Λόγω της αναδιάρθρωσης αυτής η UBS υπέστη μεγάλες απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο τρίτο τρίμηνο (1,8 δισ. ευρώ).

«Η απόφαση αυτή ήταν δύσκολο να ληφθεί, κυρίως σε μια δραστηριότητα όπως η δική μας που βασίζεται στα πρόσωπα» είπε ο γενικός διευθυντής Σέρτζιο Ερμότι, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.

«Τα μέτρα που τώρα λαμβάνουμε θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης σε αυτό το ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον που αλλάζει εκ θεμελίων και στο μέλλον θα αποφέρουν διαρκείς αποδόσεις για τους μετόχους μας» διευκρίνισε η τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: