ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Αλουμίνιον» και τρόικα στέλνουν το λογαριασμό ρεύματος στα ύψη!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ: «Αλουμίνιον» και τρόικα στέλνουν το λογαριασμό ρεύματος στα ύψη!


Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί.
Δεν μας έφταναν τα 170 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστά η Αλουμίνιον της Ελλάδος – του ομίλου Μυτιληναίου – στη ΔΕΗ και δεν τα αποπληρώνει…
…έρχεται τώρα η τρόικα και φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, λόγω της προνομιακής σχέσης των δύο εταιριών στην τιμολόγηση του ρεύματος.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΑΞΙΑ, «την ίδια στιγμή, που υπάρχει η ρητή αυτή απαίτηση (στο μνημόνιο) για την αύξηση των τιμολογίων, έτσι ώστε να καλύπτεται το πλήρες κόστος, με διάφορα τεχνάσματα η Αλουμίνιον προμηθεύεται από τη ΔΕΗ το ρεύμα που καταναλώνει στο εργοστάσιό της με 42 ευρώ/MWh, δηλαδή πολύ κάτω του κόστους».
Υπενθυμίζεται ότι όσο το φθηνό ρεύμα αποτελεί θέμα επιβίωσης για βιομηχανίες και εταιρίες, τόσο – και πολύ περισσότερο – αποτελεί και για νοικοκυριά, τα περισσότερα από τα οποία είτε έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο, είτε επιχειρούν να συντηρηθούν με εισοδήματα των 700 και 1.000 ευρώ.
«Επομένως», αναφέρει η εφημερίδα, «όσοι προβάλλουν το επιχείρημα αυτό για να δικαιολογήσουν αλλά και να συνεχίσουν την προμήθεια της Αλουμίνιον με ρεύμα σε τιμή κάτω του κόστους, πολύ απλά βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου».
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ακόμα ότι δεν έχει καμία βάση «και η λογική, που καλλιεργούν κάποιοι, ότι η Αλουμίνιον έχει δικαίωμα να παίρνει ρεύμα από τις φθηνές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και οι υπόλοιποι καταναλωτές ας παίρνουν ρεύμα από το μείγμα κόστους παραγωγής, που έχει η ΔΕΗ και ας χρεώνονται αντιστοίχως. Όμως, τη ΔΕΗ με τους σταθμούς και τις υποδομές της δεν την έχτισε ο κ. Μυτιληναίος για να έχει δικαίωμα επιλογής από πού θα προμηθεύεται ρεύμα, αλλά και όλοι οι πολίτες με τα λεφτά τους και τους λογαριασμούς ρεύματος που πλήρωναν για χρόνια (εν αντιθέσει με κάποιους άλλους)».
«Επομένως», συνεχίζει το δημοσίευμα της Αξίας, «δεν μπορεί κάποιοι ελάχιστοι να δικαιούνται να παίρνουν φθηνό ρεύμα και να αφήνουν στους υπόλοιπους το ακριβότερο, πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι συγκεκριμένοι ελάχιστοι έχουν και δικές τους μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, με τις οποίες μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα είναι ίσοι μεταξύ τους και δεν υπάρχουν κάποιοι που είναι «πιο ίσοι από τους υπόλοιπους». Αυτό ισχύει και για το ρεύμα, ισχύει και για το χαράτσι του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), που, όπως κατήγγειλε με ερώτησή της η βουλευτής κ. Ραχήλ Μακρή, δεν καταβλήθηκε από την Αλουμίνιον για τα 1.100 ακίνητα, που έχει στην κατοχή της στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: