ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

5 «κόλπα» για να χάσετε κιλά χωρίς κόπο


Μπορούμε να χάσουμε κιλά απλά και μόνο χαμηλώνοντας το φως ή πίνοντας από ποτήρια χωρίς καμπύλες; Ευτυχώς ναι, αναφέρουν οι επιστήμονες και εσείς δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε…

  • Χαμηλώστε τα φώτα

Μπορεί ως παιδί να θέλατε τα φώτα ανοιχτά για να κοιμηθείτε με ασφάλεια, όμως ως ενήλικας, σίγουρα θα αναθεωρήσετε, όταν μάθετε για τα αποτελέσματα έρευνας του πανεπιστημίου Cornell. Έτσι λοιπόν, οι ερευνητές αποκάλυψαν πως, αρκεί να χαμηλώσετε ή να σβήσετε τα φώτα για να φάτε λιγότερο από ότι συνηθίζετε αλλά και να νιώσετε περισσότερο χορτάτοι. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε πως όσοι έτρωγαν με χαμηλό, απαλό φωτισμό, κατανάλωναν 175 θερμίδες λιγότερες από τόσους έτρωγαν σε χώρους με έντονο, σκληρό φωτισμό.
  • Απλά ποτήρια για λιγότερες θερμίδες

Απίστευτο και όμως αληθινό! Βρετανική έρευνα αποκάλυψε πως όσοι πίνουν ποτά ή αναψυκτικά σε απλά ποτήρια που δεν έχουν σκαλίσματα ή καμπύλες, τείνουν να πίνουν λιγότερο, προσλαμβάνοντας και λιγότερες θερμίδες. Αντίθετα, όσοι προτιμούν τα περίπλοκα σε σχεδιασμό ποτήρια, πίνουν πολύ περισσότερο και προσλαμβάνουν «κούφιες» θερμίδες, που δύσκολα θα χάσουν στη συνέχεια!
  • Κλείστε τα μάτια στις λιχουδιές!

Ακόμη και αν το έχετε πάρει απόφαση και έχετε ήδη μπει σε ένα πρόγραμμα δίαιτας ή υγιεινής διατροφής, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπετε μια διαφήμιση με μια λαχταριστή πίτσα ή μια φωτογραφία ενός ζουμερού hamburger που σίγουρα θα σας… αποπροσανατολίσουν! Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, μπορεί να έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να μπούμε σε κάποιο πρόγραμμα δίαιτας, αλλά αρκεί μια εικόνα για να «ξυπνήσουν» οι ορέξεις μας για κάτι λιπαρό ή παχυντικό. Ποια είναι η λύση; Κλείστε τα μάτια στις εικόνες αυτές ή αν πρόκειται για τηλεοπτική διαφήμιση, αφήστε κατά μέρος την τηλεόραση και πάρτε από το ψυγείο ένα φρέσκο φρούτο ή λαχανικό για να ξεγελάσετε την πείνα σας.
  • Πείτε το νερό, νεράκι…

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Όρεγκον, αναφέρουν πως αυτό που πίνουμε κάθε φορά μαζί με κάθε γεύμα μας, επηρεάζει ιδιαίτερα αυτό που τρώμε. Έτσι, όσο και αν ακούγεται περίεργο, όταν επιλέγουμε να πιούμε νερό με το φαγητό μας, κάνουμε και πιο υγιεινές επιλογές φαγητού, ενώ αντίθετα, όταν επιλέγουμε μπύρα ή αναψυκτικά, τα φαγητά που επιλέγουμε είναι είτε γεμάτα λιπαρά είτε προϊόντα junk food.
  • Σκεφθείτε το φαγητό, πριν το φάτε!

Ανυπομονείτε για το τραπέζι που σας έχει καλέσει μια καλομαγείρισσα φίλη σας ή για την κυριακάτικη συνάθροιση με την οικογένεια δίπλα στο barbeque; Συνεχίστε να τα σκέφτεστε λένε οι ειδικοί καθώς ακόμη και η… φαντασίωση ενός γεύματος είναι ικανή να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης γρελίνης, που προκαλεί την όρεξη. Έτσι, αν πριν πάτε στο τραπέζι που σας έχουν καλέσει, σκέφτεστε τα πολλά και πλουσιοπάροχα φαγητά που σας περιμένουν, το πιθανότερο είναι πως όταν πάτε εκεί, ο εγκέφαλός σας θα έχει ήδη δώσει σήμα για λιγότερο φαγητό και εσείς δεν θα πεινάτε και τόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: