ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα της ντροπής: Οι 15 επιθέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής


xrysi_avgi_vouli


O υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, απέστειλε στη Βουλή το φάκελο με τα κρούσματα βίας των τελευταίων μηνών στα οποία εμπλέκονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στο πολυσέλιδο έγγραφο περιγράφονται 15 περιστατικά βίας με συμπλοκές ακόμα και ξυλοδαρμούς Ελλήνων πολιτών και μεταναστών που έχουν καταγραφεί από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.
Ο κ. Δένδιας επισημαίνει στο έγγραφό του την πρόσφατη εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία «για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις βουλευτή, ακόμη και αν είναι αυτόφωρες, δεν επιτρέπεται η σύλληψη και ποινική δίωξη του χωρίς άδεια της Βουλής, πλην όμως επιτρέπεται η διενέργεια ανακριτικών πράξεων που είναι αναγκαίες για τη βεβαίωση του εγκλήματος, αλλά και η φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή με τα συνήθη χρησιμοποιούμενα αποτρεπτικά μέσα, που εφαρμόζονται στους παρανομούντες πολίτες από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας».
Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής περιστατικά:
  • Βέροια, 9 Ιουνίου 2012: Επίθεση μηχανοκίνητων χρυσαυγιτών σε κατάστημα με θύματα πελάτες και τον ιδιοκτήτη. Οκτώ συλλήψεις.
  • Πέτρίνα Λακωνίας, 17 Ιουνίου 2012: Βιαιοπραγία από μέλη της Χρυσής Αυγής κατά της δικαστικής αντιπροσώπου. Μία σύλληψη.
  • Κόρινθος, 26 και 28 Ιουνίου: Εξύβριση και απειλές από μέλη της, χωρίς συλλήψεις στην πόλη και τα Δερβενάκια.
  • Κόρινθος, 28 Ιουνίου 2012: Επεισόδιο με βουλευτή ο οποίος δεν συνελήφθη χάρη στην ασυλία του. Κατατέθηκε έγκληση.
  • Σκύρος: Απειλές κατά του δημάρχου από τον βουλευτή Ευβοίας του κόμματος.
  • Ραφήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2012: Επεισόδια κατά νόμιμων πωλητών στη λαϊκή αγορά με συμμετοχή δύο βουλευτών. Σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, και διακεκριμένη φθορά.
  • Μεσολόγγι, 8 Σεπτεμβρίου 2012: Νέα επεισόδια με συμμετοχή βουλευτή και εννιά μελών του κόμματος κατά μικροπωλητών. Σχηματίστηκε δικογραφία για φθορές ξένης ιδιοκτησίας και αντιποίηση αρχής.
  • Βόλος, 29 Σεπτεμβρίου 2012: Μέλη και βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με αντιεξουσιαστές στα γραφεία της. Καταγγελία ότι ο βουλευτής έβγαλε όπλο.
  • Ανάβυσσος, 30 Σεπτεμβρίου 2012: Παρενόχληση δύο μεταναστών έξω από τοπική οργάνωση του κόμματος.
  • Σέρρες, 3 Οκτωβρίου 2012: Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε πολίτη. Δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία.
  • Λαύριο, 5 Οκτωβρίου 2012: Επίθεση 10 μελών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα σε πλυντήριο-λιπαντήριο αυτοκινήτων κατά υπαλλήλων και πελατών.
  • Ρίο Πάτρας, 5 Οκτωβρίου 2012: Απειλές, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση στο Facebook κατά συνδικαλιστή στο τοπικό καζίνο.
  • Βόλος, 6 Οκτωβρίου 2012: Συμπλοκή βουλευτή με μέλος του κόμματος, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής Θεσσαλίας.

1 σχόλιο:

ANDRAINO ADAMS είπε...

Καλά άρθρα, Έχετε ακούσει τον κ. Benjamin, Email: 247officedept@gmail.com --WhatsApp Contact: + 1-9893943740 - που εργάζονται με χρηματοδοτική υπηρεσία μου δίνουν δάνειο 95.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου και τα πληρώνω ετησίως. για δύο χρόνια τώρα και έχω ακόμα 2 χρόνια, αν και μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους γιατί είναι γνήσιος δανειστής δανείου που μπορεί να σας δώσει οποιοδήποτε είδος δανείου.