ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

«Κλείνει» η Νέα Υόρκη περιμένοντας τον κυκλώνα Σάντι


Tη διακοπή της λειτουργίας όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης διέταξε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μάριο Κουόμο, καθώς οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προετοιμάζονται για το χτύπημα του κυκλώνα Σάντι. Παράλληλα δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και επεσήμανε ότι ήδη καταστρώνονται σχέδια εκκένωσης περιοχών της πόλης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Κυριακής ο Μάριο Κουόμο ανακοίνωσε ότι από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα), λεωφορεία, τρένα και μετρό θα διακόψουν τη λειτουργία τους στη Νέα Υόρκη, καθώς η ανατολική ακτή απειλείται με πλημμύρες εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι. Ο ίδιος είπε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να γίνονται δρομολόγια τρένων με τόσο ισχυρούς ανέμους (έντασης ως και 120 χλμ./ω).

Η Νέα Υόρκη προετοιμάζεται για αυτό που ο Τύπος έχει βαφτίσει «Καταιγιδα Φρανκενστάιν»: ο τροπικός κυκλώνας Σάντι έρχεται να συναντήσει μια χειμερινή θύελλα από τον Βορρά με συνέπεια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τόνισε ότι το μέτρο διακοπής λειτουργίας του μετρό, των λεωφορείων και των τρένων στην «πόλη που ποτέ δεν κοιμάται», σκοπό έχει επιπλέον να αποθαρρύνει τους Νεοϋορκέζους να κυκλοφορούν το βράδυ οπότε και θα σημειωθεί το πρώτο χτύπημα του Σάντι.

Μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνήτη και του δημάρχου, αλλά και το κάλεσμα του προέδρου Ομπάμα προς τους κατοίκους της ανατολικής ακτής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προετοιμαστούν για την έλευση του Σάντι, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τις παραστάσεις τους για την Κυριακή το βράδυ.

Ο κυκλώνας Σάντι έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε πως περισσότερες από 3.000 πτήσεις για τη Δευτέρα έχουν ήδη ακυρωθεί. Ο μεγαλύτερος όγκος από τις ακυρώσεις αφορά στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: