ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα Tragarde


Αφού η λίστα είχε χαθεί από τότε που την άφησε ο Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη στο αφύλακτο γραφείο του, τη βρήκε ο Βενιζέλος και την έβαλε ανέμελα σε μία μολυβοθήκη πάνω στο ίδιο γραφείο χωρίς να ξέρει καν τί είναι, για να τη δώσει στη συνέχεια στον Σαμαρά, μόλις του είπε κάποιος να ψάξει στο γραφείο του, και..
από το γραφείο του Σαμαρά [πολλή γραφειοκρατία] όδευσε η λίστα εις χείρας Στασινόπουλου του ΣΔΟΕ, ο οποίος την παρέδωσε στον Πεπόνη, πού στο διάολο βρήκε τη λίστα ο Βαξεβάνης και τη δημοσίευσε; Αυτός, ως δημοσιογράφος, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκαλύψει την πηγή του, ακόμη κι΄ αν του βγάλουν τα νύχια ποδών τε και χειρών ένα-ένα. Πώς θα μάθουμε, λοιπόν, από ποιόν και γιατί δημοσιοποιήθηκε η λίστα; Και γιατί τώρα;

Διαβάζοντας στο περιοδικό του κ. Τράγκα Crash τη συνέντευξη που του έδωσε ο κ. Διώκτης της τρομοκρατίας και των φοροφυγάδων, κατάλαβα ότι απλώς γέμισαν μερικές σελίδες με την αφήγηση της πορείας τού κ. Διώκτη από την ΚΝΕ μέχρι τα ύπατα αξιώματα παρά τω κ. Δακρυοχοΐδη. Τελικά μεγάλο σχολείο η νεολαία του ΚΚΕ. Όλοι αυτοί που φιγουράρουν σήμερα σε κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα κ.λπ. και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη των κεντρώων και δεξιών έχουν γαλουχηθεί στο πνεύμα του μαρξισμού-λενινισμού, εξ ου και βδελύσσονται τη Σοβιετία και φτύνουν στον τάφο του Στάλιν. Γνωρίζουν δε και από προπαγάνδα. Την παίζουν [και την προπαγάνδα] στα δάχτυλα. Τους λέει το καπιταλιστικό γουρούνι που τους μισθοδοτεί να διαβάσουν ειδήσεις, όπου η «δανειακή δόση» βαφτίζεται «βοήθεια», και τις διαβάζουν με πολλή άνεση, όπως θα απήγγελλαν το «Κεφάλαιο».
 
Διαβάζω, λοιπόν, στο εν λόγω περιοδικό ότι το πρώτο μέρος της συνέντευξης το έδωσε ο κ. Διώκτης την ημέρα που το φλασάκι προσγειωνόταν στο Μαξίμου και το δεύτερο όταν μετέδιδαν τα ραδιόφωνα ότι ο κ. Διώκτης καλείται από τον βαρύ Πεπόνη να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν αξιοποίησε τη λίστα. Του είπε λοιπόν ο κ. Διώκτης του κ. Τράγκα ότι παρέλαβε τη λίστα ατύπως από τον Απαπαπαπαπακωνσταντίνου, αλλά είχε υπόψη του και τις αποφάσεις του γαλλικού και ιταλικού ακυρωτικού που τις θεωρούσαν παράνομο αποδεικτικό μέσο. Έτσι εξηγείται γιατί ο κ. Τράγκας έλεγε και ξαναέλεγε ότι η λίστα είναι παράνομη. Αλλά, αφού τον έχω προκαλέσει (http://taxalia.blogspot.com/2012/10/lagarde.html), εγώ ο ασήμαντος και γραφικός αρθρογραφίσκος, να αναρτήσει στο blog του τις περίφημες αποφάσεις και ο κ. Διώκτης τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν αυτές οι αποφάσεις, γιατί δεν τις ζήτησε από τον κ. Διώκτη, για να τις αναρτήσει, ώστε να λάβουμε και εμείς γνώση αυτών και να ξεστραβωθούμε;

Πάντως, το ερώτημα παραμένει. Ποιός έδωσε τη λίστα στον λαό; Και γιατί τόση φασαρία γύρω από τον κ. Τράγκα; Νομίζω ότι η λύση του γρίφου είναι απλή, αν εφαρμόσουμε την κοινή λογική και τον υπ’ αριθμό 1 κανόνα της εγκληματολογικής έρευνας. Ποιός είχε κίνητρο να δημοσιοποιηθεί η λίστα; Ποιος προσδοκούσε όφελος από αυτή τη δημοσιοποίηση; Μα μόνον η Άνγκελα Μέρκελ. Αυτή δεν είχε άχτι τον Τράγκα; Αυτήν δεν ξέσκιζε καθημερινώς ο κ. Τράγκας; Πατημένο στρούντελ την ανέβαζε, γκιόσσα του Βερολίνου την κατέβαζε. Είχε δε αποκτήσει και δικό του κοινό αναγνωστών στη Γερμανία, όπου δημοσιεύονταν συνεντεύξεις του σε Γερμανούς δημοσιογράφους. Ήταν περίεργοι οι Γερμανοί να μάθουν ποιός είναι αυτός ο αντάρτης που τολμά να τα βάζει με την πανίσχυρη Μέρκελ του Δ΄ Ράιχ και να υποδαυλίζει το αντιγερμανικό μένος των Ελλήνων. Δοθείσης ευκαιρίας η Άνγκελα τού την έκατσε του Τράγκα, ο οποίος τρέχει τώρα να μας πείσει ότι είχε βγάλει έξω χρήματα φορολογημένα. 

Εγώ το δέχομαι εν τη απεράντω καλοπιστία και μεγαθυμία μου. Μιλάει, όμως, για περίοδο 1992-2002 και κάτι τέτοια. Πρόκειται για την περίοδο, κατά την οποία ίσχυαν ακόμη κάποιοι νομισματικοί περιορισμοί. Κάτι που το ονομάζαμε παράνομη θετική ή αρνητική εξαγωγή συναλλάγματος. Αν, λοιπόν, τα κεφάλαια του κ. Τράγκα είχαν νομίμως αποκτηθεί εν Ελλάδι, είχαν φορολογηθεί εν Ελλάδι, ήταν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς εν Ελλάδι και στη συνέχεια εξήχθησαν στο εξωτερικό δια της τραπεζικής οδού, ουδείς ψόγος. Αλλά κ. Τράγκα μου, αφού εσείς γνωρίζατε πόσο καθαρός είσθε, γιατί δεν λέγατε εδώ και δύο χρόνια την ιστορία σας στο ακροατήριό σας, ώστε να γνωρίζουμε ότι είσθε πεντακαθαρίδης [τί θυμήθηκα τώρα] και ξηγημένος μαζί μας, ώστε να μην αιφνιδιασθούμε κι’ αρχίσουμε να ψαχνόμαστε;

Τελικά αυτή η Μέρκελ είναι πολύ μοχθηρός άνθρωπος. Ξέρει τί κάνει, αφού κατάφερε να εξουδετερώσει τον υπ’ αριθμόν 1 αντίπαλό της στο προτεκτοράτο της. Να δείτε τώρα πόσο εύκολα θα περάσουν τα μέτρα, αφού μέχρι κι’ ο Κουβέλης θα έχει χεστεί επάνω του, μήπως εμφανισθεί καμμιά σούπερ σοσιαλιστική λίστα. Έστειλε και ένα μήνυμα στους υπόλοιπους βουλευτές της συγκυβέρνησης η κ. Μέρκελ δια του κ. Βαξεβάνη: «Παιδιά, μην παίζετε με τα μέτρα, διότι θ’ αρχίσω να παίζω με τις λίστες. Σκεφτείτε ότι υπάρχει και η λίστα Χριστοφοράκου, οπότε πηδήξτε τον λαό για να σώστε το τομάρι σας», τομάρια.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: