ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αφήνουν άταφους τους νεκρούς γιατί δεν έχουν λεφτά!


Θύματα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έχουν πέσει ακόμα και οι νεκροί στην Κρήτη!
Οι συγγενείς των αποθανόντων έρχονται αντιμέτωποι με μία τραγική πραγματικότητα, καθώς λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν χρήματα για την κηδεία.
Όπως αναφέρει το Prismanews.gr, οι συγγενείς των νεκρών έρχονται σε επαφή με διάφορα γραφεία τελετών για να κανονίσουν τα διαδικαστικά της τελετής, όμως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης οι κηδείες γίνονται σε … δόσεις.
Κάποτε οι γέροι κρατούσαν τα χρήματα τους για εκείνη την ώρα και έτσι οι συγγενείς πλήρωναν αμέσως τα έξοδα της κηδείας. Τώρα όμως αυτό αρχίζει να μειώνεται αισθητά αφού τα γεροντάκια δίνουν την πενιχρή τους σύνταξη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που περνούν δύσκολα, κι έτσι όταν έρχεται η ώρα του θανάτου εκείνα πια δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν, λέει στο Prismanews.gr ο κ. Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, πρόεδρος γραφείων τελετών Ανατολικής Κρήτης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν ακόμα και 100 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφλήσουν τα έξοδα της κηδείας όπως επίσης εκείνοι που ρίχνουν αρκετά το κόστος μίας τελετής περικόπτοντας καμιά φορά ακόμα και τον … καφέ !
Νεκροί στα αζήτητα
Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο υπάρχουν αυτή τη στιγμή εννέα πτώματα στα ψυγεία των νεκροτομείων του ΠΑΓΝΗ και είναι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν στενούς συγγενείς με αποτέλεσμα να είναι στα αζήτητα.
Όλους αυτούς θα τους αναλάβουμε εμείς τα γραφεία τελετών, πληρώνοντας φυσικά εμείς οι ίδιοι τα έξοδα της κηδείας μιας και δεν έχουν συγγενείς να για να τα πληρώσουν αναφέρει ο κ. Πιτσικάκης.
Ψυγεία νέου κοιμητηρίου
Κι όμως υπάρχουν. Το θέμα είναι πόσοι Ηρακλειώτες το γνώριζαν. Στο νέο κοιμητήριο στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου υπάρχουν ψυγεία που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό νεκρών, ωστόσο δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία γιατί σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς κάτι τέτοιο θα είχε υψηλό κόστος αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσικάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: