ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο Έλληνας με το υψηλότερο IQ στον κόσμο


Ο Έλληνας με το υψηλότερο IQ στον κόσμο

Ο 36χρονος Ευάγγελος Κατσιούλης κατά τύχη ανακάλυψε πως είναι ο άνθρωπος με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο.
Πώς; Έκανε ένα από τα τεστ ευφυΐας που εμφανίζονται ως διαφημιστικά στο διαδίκτυο.
0 36χρονος Έλληνας ψυχίατρος, με σπουδές Φιλοσοφίας και Ψυχοφαρμακολογίας και με ενεργή συμμετοχή στην ιατρική έρευνα, έχει IQ 198, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.
Ο ίδιος αναφέρει πως στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο είχε καλές επιδόσεις. παρόλο που δεν έβαλε ποτέ στόχο την κορυφή: "Δεν ήταν σκοπός μου να είμαι σε καμία κορυφή. Πάντα έκανα αυτές τις δοκιμασίες για να διασκεδάζω", δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει: "Το ότι έχω μία επίδοση από τις καλύτερες που υπάρχουν δεν ήταν σκοπός. Υπάρχουν άλλα μέλη λεσχών που το έχουν ως σκοπό. Τους εύχομαι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να με ξεπεράσουν".
O Ευάγγελος Κατσιούλης επίσης υπογράμμισε πως η νοημοσύνη δεν είναι μόνο ευλογία: "Αν κολλήσεις σε αυτό που λέει ένα χαρτί για το δείκτη νοημοσύνης σου και πόσο διαφορετικό σε κάνει αυτό, τότε μπορεί να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στη ζωή σου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: