ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Αντε ...και σε ταινία !!!!!

Ποικίλα σχόλια προκαλεί στα τουρκικά media το «εγχειρίδιο γάμου», το οποίο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων. Το φυλλάδιο δίνει οδηγίες για την πρώτη νύχτα του γάμου αλλά και για το υπόλοιπο του βίου, ως μέρος ενός προγαμιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος. Ανάμεσα στα άλλα που προτείνει αυτό το φυλλάδιο, είναι τα ζευγάρια να βιώνουν την πρώτη νύχτα του γάμου «με τρόπο που να ευχαριστεί και τις δύο πλευρές και να μην θεωρείται η σεξουαλική επαφή ως καθήκον». Η επόμενη συμβουλή αφορά στην παρθενία αφού ξεκαθαρίζει ότι «το αν θα τρέξει λίγο αίμα, πολύ αίμα ή καθόλου αίμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο που το άτομο δημιουργήθηκε».
Τα ζευγάρια ενθαρρύνονται να κρατιούνται χέρι-χέρι και να λένε «σ’ αγαπώ» συχνά αλλά και να αγκαλιάζονται, ενώ βλέπουν μια ταινία στον κινηματογράφο. Συστήνεται ακόμη, η βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού, ειδικά όταν ο ένας είναι άρρωστος. Σύμφωνα με τις οδηγίες, αν αρρωστήσει η γυναίκα, «o άνδρας θα πρέπει να της φτιάξει μια σούπα, ενώ αν αρρωστήσει ο άνδρας, τότε καθήκον της γυναίκας είναι να βγει εκείνη για ψώνια».
Το φυλλάδιο λέει, επίσης, ότι άμβλωση πρέπει να γίνεται μόνο αν το μωρό ή η μητέρα είναι σε κίνδυνο. Προειδοποιεί ακόμη τα ζευγάρια για τις γεννήσεις με καισαρική τομή, την οποία ορίζει ως «μεγάλη χειρουργική επέμβαση,» λόγω των πιθανών επιπλοκών που μπορεί να επιφέρει. Το εγχειρίδιο δεν φαίνεται να έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στους Τούρκους πολίτες, το αντίθετο μάλιστα. «Δώστε το στην Ε.Ε. ως απόδειξη του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και θα αλλάξει κατευθείαν την έκθεσή της για την Τουρκία», γράφει κάποιος στα σχόλια της «Ηurriyet», ενώ κάποιος άλλος υποψιάζεται ότι «αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να αναμιχθεί η ισλαμική κυβέρνηση στις ιδιωτικές στιγμές του πολίτη. Η επόμενη θα είναι μια αστυνομία ηθικής».
πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: