ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Και η Goldman Sachs με τον... ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαραγωγικές οι περικοπές που εφαρμόζονταιΑντιπαραγωγικές σε όρους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος καθίστανται οι περικοπές που εφαρμόζει η τρόικα σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Η επενδυτική τράπεζα σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα των περαιτέρω μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και προειδοποιεί με κλιμάκωση των πολιτικών προκλήσεων.

Η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι η Ελλάς έχει ξεπεράσει αρκετό καιρό τώρα το λεγόμενο όριο ταχύτητας (speed limit) στην δημοσιονομική λιτότητα, πέρα από το οποίο οι περαιτέρω περικοπές αποδεικνύονται αντιπαραγωγικές σε όρους μείωσης του ελλείμματος, καθώς επηρεάζουν την ανάπτυξη και τα φορολογικά έσοδα.

Ο αναλυτής της τράπεζας Lasse Holboell Nielsen εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απεδέχθη τελικά τις εισηγήσεις της τρόικα για αυστηρότερη λιτότητα προκειμένου να εξασφαλίσει το επόμενο πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 31,5 δισ. ευρώ το οποίο εκτιμούν ότι θα δοθεί τελικά στην Ελλάδα πριν τα τέλη Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: