ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι μέλη του facebook



Ενα δισεκατομμύριο χρήστες έχει, πλέον, το facebook, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Σας ευχαριστώ για την τιμή που κάνατε σε εμένα και την μικρή μου ομάδα να σας υπηρετούμε. Το να συνδράμεις στη δικτύωση ενός δισ. ανθρώπων είναι εκπληκτικό, και αποτελεί μακράν το πράγμα για το οποίο είμαι περισσότερο περήφανος στη ζωή μου», έγραψε ο 28χρονος στη σελίδα του στο facebook.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία με αφορμή το ορόσημο του 1 δισ. ενεργών χρηστών:

Από την έναρξη της παροχής των υπηρεσιών του, τον Φεβρουάριο του 2004, το facebook έχει:
- 1,13 τρισεκατομμύρια likes (η δυνατότητα υπήρχε από τον Φεβρουάριο του 2009)
- 140,3 δισεκατομμύρια διασυνδέσεις φίλων
- 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες έχουν ανέβει από τους χρήστες μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2012, αριθμός που εξαιρεί τις φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί.
Εάν συνυπολογιστούν όλες οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο facebook, τότε ο αριθμός αυτός θα έφτανε τα 265 δισεκατομμύρια. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει στην υπηρεσία από το φθινόπωρο του 2005.
- 17 δισεκατομμύρια αναρτήσεις με πληροφορία θέσης, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων check-in (από τον Αύγουστο του 2010)
- 62,6 εκατομμύρια τραγούδια έχουν αναπαραχθεί 22 δισεκατομμύρια φορές («210.000 χρόνια μουσικής», από την διάθεση app ακρόασης μουσικής τον Σεπτέμβριο του 2011)
Επίσης, τo facebook ανακοίνωσε τα κύρια χαρακτηριστικά του προφίλ των χρηστών που έκαναν εγγραφή στην υπηρεσία την εβδομάδα πριν συμπληρωθεί το ορόσημο του 1 δισ. ενεργών χρηστών το μήνα:
- Η μέση ηλικία χρήστη είναι 22 ετών
- Οι πέντε χώρες από τις οποίες συνδέθηκαν χρήστες την επίμαχη εβδομάδα είναι η Βραζιλία, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό και οι ΗΠΑ (δεν βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας)
- 600 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το facebook από το κινητό (mobile users).

Δεν υπάρχουν σχόλια: