ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μόνο ο Ρουπακιώτης ελπίδα της πολιτείας

Παρέμβαση Ρουπακιώτη για το Χυτήριο

Ζητεί να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας και αν ναι γιατί δεν παρενέβη…
Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα χθεσινά απίστευτα επεισόδια στο Θέατρο Χυτήριο και η ματαίωση της πρεμιέρας της παράστασης «Corpus Christi».
Με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Αντ. Ρουπακιώτης ζητεί να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας και αν ναι γιατί δεν παρενέβη.
Επίσης, ζητεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αξιολογήσει εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρίστο Παππά.
Στο μεταξύ, απόψε στις 11, είναι προγραμματισμένη εκ νέου η πρεμιέρα της παράστασης. Στις 6 το απόγευμα θα συναντηθούν έξω από το θέατρο τα καλλιτεχνικά σωματεία για την περιφρούρηση του θεάτρου.
Καμίνης: “Σκοταδιστική δραστηριότητα” όσα έγιναν στο Χυτήριο
«Σκοταδιστική δραστηριότητα ομάδων που δρουν πλέον και υπό την προστασία βουλευτών» χαρακτηρίζει τα όσα συνέβησαν στο θέατρο «Χυτήριο» και την παράσταση «Corpus Christi» ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, τα γεγονότα «επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της έκνομης δράσης» των ομάδων αυτών και των βουλευτών, που τις υποστηρίζουν, οι οποίοι «αποστρέφονται κατά δήλωσή τους τον κοινοβουλευτισμό και τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Ο κ. Καμίνης καταλήγει ότι «έχει φθάσει η ώρα για τους ελεύθερους πολίτες και την Πολιτεία να διατρανώσουν την προσήλωσή τους στη δημοκρατία, τη νομιμότητα, την ελευθερία στον λόγο και την έκφραση».
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: