ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Στυλιανίδη δωσε τα παιδιά σου

Στοιχεία για αλλοδαπά νήπια και βρέφη ζητά η Χρυσή Αυγή

Αντιδράσεις από βρεφονηπιοκόμους

Αίσθηση και πολλά σχόλια προκάλεσε η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ζητώντας να μάθει τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς » της Ελλάδας.

Η ερώτηση κατατέθηκε προς τους υπουργούς Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιώργο Βρούτση, ενώ στη συνέχεια εστάλησαν έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται από τους σταθμούς τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα και με τα οποία ζητείται απάντηση αυθημερόν.

Το έγγραφο προκάλεσε αντιδράσεις, με χαρακτηριστική αυτή στην Ιεράπετρα Κρήτης, όπου οι βρεφονηπιοκόμοι αρνήθηκαν να στείλουν στοιχεία στο υπουργείο και αντ’ αυτών έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, όπου γίνεται αναφορά στη διά του νόμου διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης όλων των κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: