ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Οι πιο μποτιλιαρισμένες πόλεις στη Ευρώπη

Botiliarisma
Εντάξει, λέμε για την Αθήνα αλλά από οτι φαίνεται δεν είμαστε και οι χειρότεροι. Κάθε πρωί που σηκώνεστε για να πάτε στη δουλειά σκέφτεστε τις «ουρές» αυτοκινήτων που θα συναντήσετε στους δρόμους; Διαβάζοντας το κείμενο ίσως νιώσετε λίγο καλύτερα που δεν ζείτε στις παρακάτω πόλεις… καθώς είναι οι πιο μποτιλιαρισμένες πόλεις της Ευρώπης.

Η Κωνσταντινούπολη κατέχει τα πρωτεία στον τομέα αυτό.

Είναι η πόλη με τους πιο μποτιλιαρισμένους δρόμους της Ευρώπης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Οι ώρες αιχμής με την περισσότερη κίνηση στους δρόμους της τουρκικής πόλης έχουν κατά μέσο όρο 57% περισσότερο μποτιλιάρισμα από τις «φυσιολογικές». Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλη δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα, με τις ουρές των αυτοκινήτων στην γέφυρα Ατατούρκ να ξεπερνούν τις 72 ώρες συνεχούς ροής!

Άλλες πόλεις με «φορτωμένους» δρόμους είναι η Βαρσοβία, η Μασσαλία, το Παλέρμο και η Ρώμη.

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας κατέχει τη δεύτερη θέση με αύξηση 45% της κίνησης στους δρόμους ενώ τρίτη έρχεται η Μασσαλία με 40% περισσότερα αυτοκίνητα στις ώρες αιχμής, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Παλέρμο, η Ρώμη, το Παρίσι, η Στουτγκάρδη, οι Βρυξέλλες, το Αμβούργο και (έκπληξη) η Στοκχόλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: