ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Στο νημα η νικήτρια μετα απο 42 χιλιόμετρα!!!!!!!

Μαραθώνιος Σικάγο: Κυριαρχία Αιθιοπίας και δυναμική ελληνική συμμετοχή

Σε υπόθεση της Αιθιοπίας εξελίχθηκε ο Μαραθώνιος του Σικάγο που διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Σε μια ωραία μέρα για μαραθώνιο με χαμηλές θερμοκρασίες και 45.000 συνολικά συμμετέχοντες, οι τρεις πρώτοι στους άνδρες και η νικήτρια στις γυναίκες ήταν από την Αιθιοπία.

Στους άνδρες ο μεγάλος νικητής ήταν ο Tsegaye Kebede που πήρε τη νίκη με σπουδαίο χρόνο 2:04:38, που είναι και νέο ρεκόρ διαδρομής. Τον ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Feyisa Lilesa (2:04:52) και Tilahun Regassa (2:05:26) για να τον συνοδεύσουν στο βάθρο των νικητών. Τέταρτος ήταν ο Κενυάτης 4. Sammy Kitwara (2:05:53), ενώ στην 9η θέση, πρώτος δρομέας εκτός από Κενυάτες και Αιθίοπες ήταν ο Αμερικανός Dathan Ritzenhein με ατομικό ρεκόρ 2:07:47

Στις γυναίκες μπορεί οι επιδόσεις να μην ήταν τόσο γρήγορες αναλογικά με αυτές των ανδρών, όμως ο συναγωνισμός ήταν ακόμα πιο συναρπαστικός με δυο κοπέλες να πέφτουν μαζί στην κορδέλα του τερματισμού με τον ίδιο χρόνο 2:22:04. Τελικά η νίκη δόθηκε στην Atsede Baysa από την Αιθιοπία, ενώ δεύτερη ήταν η Κενυάτισσα Rita Jeptoo. Στην τρίτη θέση τερμάτισε άλλη μια Κενυάτισσα, η Lucy Wangui (2:22:41), ενώ στην τέταρτη θέση περιορίστηκε η περσινή νικήτρια του αγώνα και δεύτερη πιο γρήγορη όλων των εποχών, η Ρωσίδα Liliya Shobukhova (2:22:59)

Στον αγώνα είχαμε όμως και ελληνική συμμετοχή με 9 δρομείς μας να τερματίζουν επιτυχώς. Η Φιλίππα Πουλίδου έτρεξε άλλον ένα πολύ καλό Μαραθώνιο τερματίζοντας στις 3:01:06. Από τους άνδρες, ο Βλάσης Καραβασίλης κατέβηκε τις τρεις ώρες τερματίζοντας σε 2:50:26.

Δεν υπάρχουν σχόλια: