ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Στη Δικαιοσύνη Κεδίκογλου, MEGA και "Ομάδα Αλήθειας" για τη μονταζιέρα

Στη Δικαιοσύνη θα κληθούν να απολογηθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, το Μέγκα, αλλά και όσοι συγκροτούν την περίφημη «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, τον οποίο το κυβερνών κόμμα σε αγαστή συνεργασία με το Μέγκα, στοχοποίησαν ως «τρομοκράτη» παρουσιάζοντας ως απόδειξη για τις δήθεν ακραίες απόψεις του, παραποιημένες δηλώσεις του.
Ο βουλευτής στοχοποιήθηκε και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ η Νέα Δημοκρατίας, εμφανιζόταν ως δύναμη ευθύνης απέναντι στην «κακή» και «ακραία» Αριστερά, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Όπως προέκυπτε από το μονταρισμένο βίντεο που η «Ομάδα Αλήθειας» ανήρτησε στο Διαδίκτυο κάνοντάς το προσιτό, όπως διατυπώνεται στη μήνυση, σε χιλιάδες χρήστες και που εν συνεχεία το Μέγκα έσπευσε πρόθυμα να προβάλει στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει, όπως όφειλε, το περιεχόμενό του ή να επικοινωνήσει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διαμαντόπουλος εμφανίζεται να λέει τα εξής: «Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτήν τη στιγμή λένε στον κόσμο: στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Αν δεν σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτος, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Κι όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο, με αυτήν τη συγκυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγοντα, τότε περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Αυτή είναι η ανομία και όχι η βίλα Αμαλία».
Με αφορμή αυτό το μονταρισμένο υλικό, ο Σίμος Κεδίκογλου έσπευδε να δηλώσει για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:  «Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα, και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του με την ανομία και την τρομοκρατία», ενώ λίγο αργότερα έλεγε: «Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε σημαία τη θεωρεία των δύο άκρων, χρησιμοποιώντας –προφανώς εν γνώσει του- ένα υλικό μονταρισμένο και παραποιημένο.
Ποια είναι η αλήθεια
Στην πραγματικότητα ο κ. Διαμαντόπουλος είχει δηλώσει: «Θλίβομαι, σε συνέχεια αυτών που είπα, που μπαίνουν σε μια διαδικασία μικροκομματική και να εξισώσουν. Λένε “η βία δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά”. Ποιος μίλησε για βία; Μίλησα εγώ για βία; Γιατί μπαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία για μικροκομματικά οφέλη, να μπαίνουν έτσι επικίνδυνα και να εξισώνουν αυτές τις καταστάσεις; Δεν μιλήσαμε για βία. Και αυτοί που θέλουν να μας φέρουν να υπογράφουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ή να γινόμαστε δηλωσίες θα αποτύχουν.
Βία είναι όλα αυτά τα μέτρα. Βία είναι τα τρία μνημόνια. Βία είναι να μην μπορείς να έχεις να ταΐσεις το παιδί σου. Βία είναι να μην έχεις ρεύμα που είναι τα βασικά. Βία είναι να μην έχεις φάρμακα. Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση ,το οποίο είναι αυθαίρετο.
Ανομία είναι που ο λαός της Αθήνας δεν μπορεί να κατέβει για να κάνει μπάνιο στην παραλιακή γιατί όλα είναι κλειστά από κέντρα διασκέδασης και από άλλους χώρους. Βία είναι η ΡΙΚΟΜΕΞ. Βία είναι το “Σαμίνα”. Όλα αυτά είναι βία. Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται να έχουν μια αντίδραση η οποία δεν είναι θεμιτή. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο: στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε: ελάτε να μετασχηματίσετε την οργή σε ένα κίνημα που θα τους ρίξει, σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν σέβεσαι τη νομιμότητα, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα, από πάνω, από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Και όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο, με αυτήν τη συγκυβέρνηση, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγοντα (μέτρα), τότε περνάμε σε μιαν άλλη κατάσταση. Αυτή είναι η ανομία και όχι η βίλα Αμαλία».
Η παραδοχή της Τρέμη
Την επομένη, όπως περιγράφεται στη μήνυση, η Όλγα Τρέμη παραδέχθηκε στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου του Μέγκα ότι το επίδικο βίντεο ήταν προϊόν μοντάζ και αλλοίωσης αποδίδοντας ευθέως την προέλευσή του στο κυβερνητικό επιτελείο, ενώ το κανάλι, αντίθετα από την πρακτική του, απέσυρε από το Διαδίκτυο το δελτίο, όπου υιοθετούσε την εκδοχή των χαλκείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: