ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ονομάζεται Foodini και είναι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής… φαγητού!



Πρόκειται για την πρωτοποριακή ιδέα της ισπανικής εταιρείας Natural Machines, η οποία συνδυάζει την τεχνολογία, το φαγητό, την τέχνη και το σχέδιο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την...

εκτύπωση οποιουδήποτε πιάτου: από σοκολατάκια μέχρι πίτσα ή γεμιστά ραβιόλι. Σύμφωνα με τους επινοητές του, ο Foodini θα προσφέρει στον χρήστη μια λίστα από λαχταριστά πιάτα από τα οποία θα μπορεί να επιλέξει. Χάρη στις ειδικές κάψουλες με φρέσκα συστατικά που θα έχει προηγουμένως προσθέσει στο μηχάνημα, ο χρήστης θα μπορεί να «εκτυπώσει» το φαγητό που λαχταράει. Η εκτύπωση θα πραγματοποιείται σε διάφορες στρώσεις υλικών.
Παιχνίδια στο πιάτο
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της εταιρείας, οι γονείς θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να χαρίζουν στο γεύμα των παιδιών τους σχήμα ζώων ή χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων, προκειμένου να το κάνουν πιο δελεαστικό. Οι ερωτευμένοι πάλι, θα μπορούν να γράψουν τρυφερά «βρώσιμα» μηνύματα για τον/την σύντροφό τους.




«Ήδη καταστήματα έτοιμου φαγητού έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την τεχνολογία μας, καθώς μπορούν να εκτυπώσουν τα γεύματα που θα πωλούν ή μπορούν να πωλούν κάψουλες γεμισμένες με τα υλικά που απαιτούνται για την κατ’ οίκον εκτύπωση ενός συγκεκριμένου πιάτου» αναφέρει η Λινέτ Κούκσμα, συνιδρύτρια της Natural Machines και πρώην διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Microsoft.
Παρ'όλα αυτά ο τρισδιάστατος εκτυπωτής τροφίμων διαθέτει και τους περιορισμούς του.
«Ο Foodini δεν μαγειρεύει. Αν χρειαστεί μπορεί να διατηρήσει κάτι ζεστό, καθώς διαθέτει τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Το να μαγειρεύει κάποιος κανονικά, γνωρίζοντας όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί ένα προς ένα, είναι σαφώς καλύτερο. Ωστόσο, η διαδικασία της κλασικής μαγειρικής απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο» αναφέρει εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.
«Ο Foodini πάλι, προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να σχεδιάζει με το φαγητό του, να δημιουργεί ένα πιάτο σε σχήμα δεινοσαύρου, να φτιάχνει εικόνες με παιχνίδια για παιδιά ή να γράφει μηνύματα επάνω σε φέτες ψωμιού για πρωινό. Ποιος είπε ότι το φαγητό θα πρέπει να είναι σοβαρή υπόθεση;» καταλήγει ο ίδιος.
Για τους πεινασμένους ενδιαφερόμενους, κατά τη Natural Machines, o Foodini πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά γύρω στα μέσα του 2014 και το κόστος του θα κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: