ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Διεγράφη από τη Ν.Δ. ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού»

Την παύση του από το νοσηλευτικό ίδρυμα ζητά ο υπ. Υγείας
Τελευταία ενημέρωση:
Τη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου, προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από τα μητρώα μελών του κόμματος αποφάσισε πριν από λίγο η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Χ. Τομπούλογλου ήταν υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 1996 και του 2004 και υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα το 1994.
Όπως ανακοίνωσε η Λ. Συγγρού, η διαγραφή του Χ. Τομπούλογλου έγινε «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».
Σημειώνεται ότι ο Χ. Τομπούλογλου συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, ενώ το 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα και έχει αναδειχθεί δημοτικός σύμβουλος στον ίδιο δήμο τα έτη 1986, 1990 και 1998.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού» να παύσει άμεσα τον πρόεδρο του νοσοκομείου.
«Καλούμε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Πρόεδρο και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος του νοσοκομείου συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσηλευτικό ίδρυμα με ιδιωτική εταιρεία.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: