ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στην Πάτρα: Ολόκληρη οικογένεια ζεσταίνεται βάζοντας καυτό νερό σε μπουκάλια

paidi

Εικόνες εξαθλίωσης αντικρίζει κανείς όταν συναντά μια τριμελή  μονπογονεϊκή οικογένεια που ζει στην περιοχή της ‘Αγια Σωτήρος΄στην Πάτρα, καθώς δεν έχει τρόπο να ζεσταθεί και καταφεύγει στη λύση της θέρμανσης νερού το οποίο τοποθετεί μέσα σε γυάλινα μπουκάλια.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr,η οικογένεια βάζει τα μπουκάλια μέσα στα σκεπάσματα και  η μητέρα με τα δύο παιδιά μπαίνουν μέσα σε αυτά.
Οι  τριτοκοσμικές αυτές καταστάσεις συμβαίνουν λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αχαΐας η οποία έχει θητεύσει και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Η τριμελής οικογένεια το ένα παιδί πηγαίνεις το Γυμνάσιο και το άλλο στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν και χωρίς ρεύμα η επανασύνδεση του οποίου έγινε με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής.
Δηλαδή μέχρι πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια δεν είχε ούτε αυτό τον μεσαιωνικό τρόπο αναζήτησης λίγης ζέστης.
Πηγη: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: