ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Απέλυσαν «όλο» το τηλεφωνικό κέντρο


Στη στοχευμένη απόλυση όλων των εργαζομένων στο τηλεφωνικό της κέντρο προχώρησε η HOL, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής Ν. Αττικής.
    
holΣυγκεκριμένα, το ΣΕΤΗΠ ανακοίνωσε ότι μετά την απόλυση, υπήρξε πρόταση για επαναπρόσληψη από άλλη εταιρεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένους μισθούς. Και όλα αυτά έγιναν από τα «άγρια» χαράματα, καθώς οι εγκαταστάσεις άδειασαν στις 2:30 το πρωί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την εργοδοσία στην HOL η οποία προχώρησε στην απόλυση όλων των εργαζομένων στο τηλεφωνικό της κέντρο και στη συνέχεια τους πρότεινε να επαναπροσληφθούν από άλλη εταιρεία με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και μειωμένους μισθούς.
Είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί , άδειασαν τις εγκαταστάσεις και ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους πως απολύονται. Τους έδωσαν μάλιστα και την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση & αντικείμενο σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και μειωμένο μισθό.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με την σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους τους συναδέλφους του κλάδου.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: