ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τα 7 πράγματα που επηρεάζουν τα όνειρά μας... και δεν το ξέραμε


Τα 7 πράγματα που επηρεάζουν τα όνειρά μας... και δεν το ξέραμεΟ ύπνος και το πώς ονειρευόμαστε για πολλούς από εμάς παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο. Οι ερευνητές προσπαθούν επί χρόνια να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία του εγκεφάλου μας και ορισμένα από τα ευρήματά τους είναι άκρως ενδιαφέροντα. Δείτε τι μπορεί να επηρεάσει τα όνειρά μας:

1.       Η  στάση που κοιμάσαι. Βλέπεις στον ύπνο σου ότι είσαι γυμνός, ότι δεν μπορείς να κουνηθείς ή ότι κάνεις έρωτα με κάποιον διάσημο;  Τα όνειρα τέτοιου περιεχομένου ανήκουν κυρίως σε ανθρώπους που κοιμούνται μπρούμυτα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, και αυτό γιατί με αυτή τη στάση πιέζονται τα γεννητικά όργανα. Σε μία άλλη έρευνα, τούρκοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται γερμένοι αριστερά, βλέπουν περισσότερους εφιάλτες, ενώ όσοι κοιμούνται γερμένοι δεξιά έχουν καλύτερης ποιότητας ύπνο.

2.        Οι άνθρωποι που άρχισαν από μικροί να ασχολούνται με τη μουσική βλέπουν πιο όμορφα όνειρα με μουσική υπόκρουση, σύμφωνα με έρευνα ιταλικού πανεπιστημίου (Florence's Sleep Lab). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεν έχει σημασία πόσο μουσική ακούς ή τι είδους, αλλά σε τι ηλικία άρχισες να ακούς και να παίζεις. Οσο πιο μικρός, τόσο ευκολότερο είναι, όχι μόνο να ενσωματώσεις τη μουσική στα όνειρά σου αλλά και να παράξεις πρωτότυπα μουσικά ακούσματα μέσα σε αυτά.

3.       Ο καθηγητής Tore Nielsen του πανεπιστημίου του Montreal ανακάλυψε ότι οι τροφές που συνδέονται με κακά όνειρα είναι: το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και η πίτσα. Αντίστοιχη βρετανική έρευνα βρήκε ότι αν καταναλώσεις τυρί τσένταρ μισή ώρα πριν κοιμηθείς θα δεις όμορφα όνειρα, ενώ αν κάνεις το ίδιο με ροκφόρ, θα υποφέρεις από εφιάλτες. Σύμφωνα πάντως με την έρευνα η σχέση των γαλακτοκομικών με τα όνειρα κρύβει πολλές φορές κάποια δυσανεξία που ενοχλεί τον ύπνο μας.

4.       Οι ερευνητές έχουν βρει ότι και τα μαγνητικά κύματα επηρεάζουν τον ύπνο μας και συγκεκριμένα τη μελατονίνη, τη θαυματουργή ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο  και βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο. Οταν κοιμόμαστε σε μέρος όπου υπάρχουν χαμηλά μαγνητικά πεδία, εκλύεται περισσότερη μελατονίνη με αποτέλεσμα τα όνειρά μας να είναι πιο ζωντανά.

5.       Σύμφωνα με έρευνα, τα πιο άσχημα όνειρα τα έχουν γυναίκες που κοιμούνται αργά. Οταν κοιμόμαστε αργά, συνήθως ξυπνάμε πιο νωρίς από ό,τι πρέπει με αποτέλεσμα ο ύπνος μας να διακόπτεται σε φάση όπου τα όνειρα είναι πολύ έντονα. Επίσης είναι σύνηθες οι εφιάλτες να συνοδεύονται από άγχος και κατάθλιψη στα οποία είναι πιο επιρρεπείς οι γυναίκες και συνήθως δεν τις αφήνουν να κοιμούνται νωρίς.

6.       Οσο περισσότερα video games παίζεις, τόσο μεγαλύτερο έλεγχο έχεις και στα όνειρά σου. Είναι σαν να παίζεις και εκεί ένα βιντεοπαιχνίδι... Το ανακάλυψε η ψυχολόγος Jayne Gackenbach, του πανεπιστημίου Grant MacEwan στον Καναδά. Εξήγησε ότι όσοι παίζουν πολλά ηλεκτρονικά εκπαιδεύουν τον εγκέφαλό τους να διαχειρίζεται εικονικά περιβάλλοντα, κάτι που αποδεικνύεται χρήσιμο και τις ώρες των ονείρων!

7.       Οσο προσπαθείς μέσα στην ημέρα να διώξεις κακές σκέψεις, τόσο πιο πιθανό είναι αυτές να επιστρέψουν μέσω των ονείρων σου. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης αλλά και όσα έχει πει εδώ και δεκαετίες ο Φρόιντ όσα προσπαθείς να κρύψεις θα βρουν τον δρόμο και θα εμφανιστούν στον ύπνο σου.

Πηγή Huffington Post
 http://aplytos-news.blogspot.gr

O Ψυχάρης πούλησε τον ΔΟΛ στον εαυτό του

Στην νέα εταιρεία του εκδότη πέρασε το 100% του Οργανισμού

Τον έλεγχο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αποκτά η νέα εταιρία αποκλειστικής ιδιοκτησίας του Σταύρου Ψυχάρη, με την ονομασία  «Σ.Π Ψυχάρης Μέσα Ενημερώσεως ΑΕ.».
Η έδρα της εταιρείας είναι στα γραφεία του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου 80 και στο ΔΣ συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο τον Στ. Ψυχάρη, ο οποίος έχει θέση προέδρου –διευθύνοντος συμβούλου, ο γιος του Παναγιώτης και η σύζυγός του Χριστίνα Τσούτσουρα.
Στη νέα εταιρία μεταβίβασε ο κυρ Σταύρος το 100% των μετοχών του ΔΟΛ που ήλεγχε μαζί με τα δικαιώματα ψήφου.
Προς το παρόν ο  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη δεν μετονομάζεται.
Αναλυτικά όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του προς τον ΔΟΛ  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης, στις 10.12.2013 προέβη σε εξωχρηματιστηριακή..
πώληση 33.718.750 κοινών ονομαστικών μετοχών μετά δικαιώματος ψήφου, εκδόσεως της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 100,00% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Μετά την ανωτέρω συναλλαγή, το ποσοστό συμμετοχής του διαμορφώθηκε από 100,00% σε 0,00% στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας.
Αντίστοιχα η εταιρεία Σ. Π. Ψυχάρης - Μέσα Ενημερώσεως, η οποία ελέγχεται κατά 100% από τον κ. Σταύρο Π. Ψυχάρη,  γνωστοποίησε ότι την 10.12.2013 προέβη σε εξωχρηματιστηριακή αγορά 33.718.750 κοινών ονομαστικών μετοχών μετά δικαιώματος ψήφου, εκδόσεως ΔΟΛ που αντιστοιχούν στο 100,00% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Μετά την ανωτέρω συναλλαγή, το ποσοστό συμμετοχής της Σ.Π. Ψυχάρης διαμορφώθηκε από 0,00% σε 100,00% στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας.
- See more at: http://left.gr/news/o-psyharis-poylise-ton-dol-ston-eayto-toy#sthash.Ob2A2Ko1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: