ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Οταν ο αθλητης διδάσκει ήθος

Παπάνογλου: Γι' αυτό δεν κάναμε επίθεση

Το απίστευτο περιστατικό που στιγμάτισε το ντέρμπι Σπόρτιγκ - Προμηθέας έχει σοκάρει το ελληνικό μπάσκετ. Ο αρχηγός των γηπεδούχων μιλάει στο Sport24 για την απόφασή του να μην εκτελέσει στο τέλος επίθεση.
Απέμεναν 24 δευτερόλεπτα για το τέλος του μεγάλου ντέρμπι της Γ' εθνικής, ανάμεσα στον Σπόρτιγκ και τον Προμηθέα. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δίποντο για να περάσουν μπροστά με 75-76 και τότε έγινε το κακό.

Ενας κάδος σκουπιδιών εκτοξεύτηκε από την κερκίδα, προσγειώθηκε στο κεφάλι του Γιάννη Ντιπ και τον σώριασε στο παρκέ. Ο πλέι μέικερ του Προμηθέα έμεινε ακίνητος για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φτάσει στο κλειστό της Ηλία Ζερβού το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο Ντιπ έχασε αρκετό αίμα, όμως η κατάστασή του δεν είναι κρίσιμη όπως είχε αρχικά ακουστεί.
Μετά την εκκένωση του γηπέδου, ο Σπόρτιγκ είχε την τελευταία επίθεση. Αν πετύχαινε καλάθι, θα έμενε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και θα έπαιρνε μια τεράστιας σημασίας νίκη. Κι όμως, ο προπονητής Αλέξης Καρατζάς και οι σοκαρισμένοι παίκτες της ομάδας αποφάσισαν να κρατήσουν τη μπάλα μέχρι να μηδενίσει το χρονόμετρο. Ο αρχηγός Σεραφείμ Παπάνογλου την πήρε στα χέρια του και δεν σκέφτηκε ποτέ να σουτάρει.
"Δεν υπήρχε περίπτωση. Ημασταν όλοι σοκαρισμένοι και θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε τη στήριξή μας στο παιδί. Στη θέση του, άλλωστε, θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε εμείς. Ξέραμε ότι ενδεχόμενη νίκη θα ισοδυναμεί με θρίαμβο για εμάς, όμως η υγεία είναι σημαντικότερη από το μπάσκετ και από οποιαδήποτε βαθμολογική θέση. Εύχομαι κι ελπίζω να μην ξαναδούμε ποτέ στο μέλλον, σε κανένα γήπεδο παρόμοιο περιστατικό" υποστήριξε στο Sport24.gr ο έμπειρος φόργουορντ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ντιπ έκανε ράμματα για να σταματήσει η αιμορραγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: