ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τρένο που επιβιβάζει ενώ κινείται


Τρένο που επιβιβάζει ενώ κινείται Μια εντυπωσιακή ιδέα, made in Taiwan ΣΧΟΛΙΑ (4) Spyros_VJ Τρένο που επιβιβάζει ενώ κινείται 98 Πρόκειται για μια αυθεντικά καινοτόμα ιδέα που έφερε στην επιφάνεια σήμερα το Business Insider και λειτουργεί με έναν επαναστατικό τρόπο, αφού δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιβιβάζονται στο διερχόμενο τρένο ενώ αυτό βρίσκεται εν κινήσει μέσω ενός συστήματος από κινούμενες πλατφόρμες. Δείτε πως (το βίντεο είναι στα κινέζικα, αλλά το animation μιλάει από μόνο του): Τα οφέλη από μια τέτοια εφεύρεση είναι κυρίως οικολογικού χαρακτήρα, αφού οι συνεχείς στάσεις των τραίνων και η δύναμη που καταβάλλουν για να ξεκινήσουν μετά από κάθε σταθμό, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων. H ιδέα ανήκει στον Ταιβανέζο εφευρέτη Peng Yu-lun και ονομάζεται "non-stop MRT system" Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: