ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη και η πλαστή ταυτότητα…





Νέα ευρήματα για τον αδερφό του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς βρέθηκε αρχείο αποθηκευμένο ψηφιακά από ταυτότητα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων.

Από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex».

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», κατά τη διερεύνηση του σκληρού δίσκου εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία με τις δύο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών.

Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου - αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και άρα το αρχείο είναι εξ ολοκλήρου πλαστό.

Όπως μάλιστα επισημαίνει στην έκθεσή της η ΔΕΕ, τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».



Ως «μήτρα» για την κατασκευή των πλαστών αρχείων χρησιμοποιήθηκε γνήσια ταυτότητα 25χρονου που πράγματι υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. και φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα. Αρχεία φωτογραφιών και από τις δύο όψεις της ταυτότητας βρέθηκαν αποθηκευμένα στον ίδιο σκληρό δίσκο.

Ο εν λόγω αστυνομικός, μάλιστα, Κ.Χ., φέρεται να εκπροσωπεί την ΕΛ.ΑΣ. σε αγώνες κολύμβησης ανά την Ελλάδα. Δεν έχει δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του.

Ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α., Αλέξανδρος Κασιδιάρης, υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και φέρει τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται (μαζί με τον αδελφό του Ηλία) να χαιρετά ναζιστικά, διετάχθη εις βάρος του ΕΔΕ με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ, ενώ μετακινήθηκε από τη Ρεντίνα, όπου υπηρετούσε, στο Φρουραρχείο του ΓΕΣ, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: