ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Έφτιαξαν, ουρανοξύστη και ξέχασαν…



Είναι πολύ σημαντικό εν μέσω κρίσης να «σηκώνεις» ένα ουρανοξύστη στην Ισπανία... Διαθέτει 47 ορόφους και στα δύο παράλληλα κτίρια και στέκεται εκεί, μισοτελειωμένος, για να πει πως «εμείς μπορούμε, ακόμα και τώρα να ονειρευόμαστε τηνπρόοδο». Μόνο που έχει ένα προβληματάκι. Οι κατασκευαστές του ξέχασαν το ασανσέρ. Ο ουρανοξύστης Intempo στην πόλη Benidorm, κοντά στο Alicante, σχεδιάστηκε αρχικά να έχει 20 ορόφους. 20 ορόφους παραθεριστικών κατοικιών και μία σειρά από εστιατόρια και μαγαζιά. Αρχικά οι εργασίες είχαν σταματήσει για λίγο καιρό. Βλέπετε, η χρηματοδότησή του είχε γίνει από μία «αδύναμη» τράπεζα της Ισπανίας, σαν μερικές από τις δικές μας που συγχωνεύονται με άλλες. Κι έτσι το δάνειο μετά ανέλαβε η «κακή» τράπεζα που δημιουργήθηκε εκεί, η Sareb, «κόβοντας» το ποσό του δανείου προκειμένου να προχωρήσει το έργο και να παραδοθεί ο ουρανοξύστης προς πώληση. Μετά όμως, αποφασίστηκε ο Intempo να έχει 47 ορόφους, για να αυξηθεί η ποσότητα των διαμερισμάτων που θα πουληθούν. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι. Η κατασκευή ξεκίνησε εκ νέου, ο ένας καινούριος όροφος διαδέχονταν τον άλλον και πριν λίγο καιρό κατασκευάστηκε και ο τελευταίος. Όμως, μέσα στον ενθουσιασμό, οι αρχιτέκτονες της κατασκευαστικής εταιρείας, είχαν ξεχάσει πως το σύστημα ανελκυστήρων ήταν σχεδιασμένο για τους 20 ορόφους μόνο. Ο διαθέσιμος χώρος για τα μηχανοστάσια των ανελκυστήρων που θα εξυπηρετούσαν 47 ορόφους, δεν υπάρχει. Έτσι, αυτή τη στιγμή, για να ανέβει κανείς στους υπόλοιπους 27, μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τιςσκάλες. Ουπς! Οι αρχιτέκτονες του έργου παραιτήθηκαν. Εσείς, μπορείτε να συμβάλλετε στο έργο τουςπροτείνοντας τρόπους για να ανεβαίνει κάποιος στον 47ο όροφο του Intempo για να τους βοηθήσετε: αερόστατο; Κανόνι; Τσουλήθρα για το κατέβασμα; Τι λέτε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: