ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Έτρεξαν σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Ν. Νίντου


Αρκετοί δρομείς σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν το παρόν στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους, το τελευταίο Σάββατο του χρόνου, στον αγώνα που γίνεται στην μνήμη του ΄΄ΑΙΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΕΑ΄΄ Νίκου Νίντου, που έφυγε τόσο άδοξα από κοντά μας, στον αγώνα των 10χλμ. του Μαραθωνίου 2012.


Ο βασικός πυρήνας του αγώνα, ήταν όπως και πέρσι άλλωστε, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, μέρος όπου προπονούνταν ο Νίκος Νίντος, όπου τουλάχιστον 150 άτομα παραβρέθηκαν προκειμένου να αποτίσουν τον ελάχιστο, αυτό φόρο τιμής, στον ΑΙΩΝΙΟ ΔΡΟΜΕΑ. Αρκετές άλλες ομάδες σχηματίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, με σημαντικότερες αυτές που δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στην Λάρισα. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον συνάδελφο – δρομέα Θάνο Κυργιαννή που το δικό του συμβολικό δεκάρι, το έκανε στην Σενεγάλη, όπου βρίσκεται για τουρισμό, μιας και κάνει τον Γύρο του Κόσμου με βέσπα.

Στην Πανεπιστημιούπολη όπου όπως ειπώθηκε ήταν ο βασικός πυρήνας του αγώνα, οι δρομείς άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς. Όλα ήταν ιδιαίτερα λιτά και απέριττα, όπως ήταν άλλωστε λιτός και απέριττος ο Νίκος Νίντος, δίχως τυμπανοκρουσίες, μετάλλια και σακκουλίτσες με δώρα. Κατά την διάρκεια του μικρού τελετουργικού, βραβεύτηκαν με το βραβείο ήθους ΄΄ΝΙΚΟΣ ΝΙΝΤΟΣ΄΄ 2 άνθρωποι του δρομικού κινήματος που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάπτυξή του – η κυρία Αναστασία Δελλοπούλου και ο κύριος Κώστας Λιαπής με ειδικές πλακέτες, όπου τονιζόταν η πολύχρονη προσφορά τους. Τις εν λόγω πλακέτες τις απένειμε η κυρία Λία Μωράκη, η σύντροφος του Νίκου Νίντου, όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που απονεμήθηκε το εν λόγω βραβείο στην κα Αναστασία Δελλοπούλου, η οποία μέσω αυτού του βραβείου θυμήθηκε τον αξέχαστο σύζυγό της Θανάση Δελλόπουλο, ο οποίος ήταν και αυτός ένας από τους προπάτορες του δρομικού κινήματος και ο οποίος έφυγε και αυτός τόσο πρόωρα από την ίδια σχεδόν πάθηση, που έφυγε ο Νίκος Νίντος.

Η έναρξη του αγώνα έγινε στις 10.00 ακριβώς, ενώ στις 2 μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας Βόλο και Λάρισα, έγινε ταυτόχρονα, μέσω της ανοιχτής ακρόασης που είχαν οι 2 σχηματιζόμενες δρομικές ομάδες.

Στην Πανεπιστημιούπολη, οι δρομείς έτρεξαν όλοι με τον δικό τους ρυθμό, δίχως βέβαια ανταγωνιστικό χαρακτήρα, κάνοντας 3 γύρους μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Της κούρσας όπως και πέρσι, προπορευόταν ο Μαραθωνοδρόμος Γιώργος Μάλλιαρης. Ο αγώνας τελείωσε περίπου στις 11.15, με τους δρομείς να χωρίζονται σιγά – σιγά ανταλλάσοντας ευχές για ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο 2014, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού τους, για του χρόνου, το τελευταίο Σάββατο της χρονιάς, τρέχοντας στην μνήμη του ΑΙΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΕΑ.


Η Οργανωτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: